Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Dr. Ala Elcircevi, Uşak'ta öğrenci ve velilere yönelik başarı ve motivasyon semineri verdi. Özel bir eğitim kurumunun ev sahipliğini yaptığı seminerde Elcircevi, başarılı olmanın püf noktalarını anlattı.
Seminere; Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve İl Defterdarı Abdullah Kırım da izledi. Dünyanın en önemli insanının kişinin kendisi olduğunu, neye inanılırsa onun gerçekleşeceğini savunan Kişisel gelişim ve NLP Uzmanı Dr. Ala Elcircevi, "Başarı ve motivasyon için her sabah aynada kendinize 'Bugün benim için harika şeyler olacak' deyin, 24 saat gülümseyin ve asla tartışmayın" dedi.
Kendisine değer vermeyene, önemli görmeyene kimsenin bir değer vermeyeceğini belirten Dr. Elcircevi, "Benimle yola çıkanlar neden benden başarılı oldular? Sorusunun cevabı yine bizim içimizde. Kendimizi yenilememiz gerek. Neden olmasın? dememiz gerek. Başarılı olmak mı istiyoruz? O zaman başaracağımıza inanmalıyız. Geçmişte verdiğiniz kararlar nedeniyle bugünü yaşıyorsunuz. Gözünüzdeki 'at gözlüğünü' çıkarmaz ve kararlarınızı değiştirmezseniz, hayatınızın bundan sonrasında da aynı şeyleri yaşayacaksınız. Attığınız adımların ve kimlerle yarıştığınızın farkında olmalısınız. Ne yapmak istediğinizi, gelmek istediğiniz noktayı bir kağıda yazın ve daima gözünüzün önünde bulundurun. Zamanı doğru kullanın, enerjinizi açığa çıkarın, yeniliklere açık olun, yaratıcı fikirlerin peşinden koşun, farklılık yaratın bunları uygularsanız kısa sürede hedeflerinizi aşama aşama gerçekleştirmeye başladığınızı göreceksiniz" dedi.
Anne babaların hatalı davranışlarından birinin de çocuklarına kısıtlı sevgi vermek olduğunu da savunan Dr. Elcircevi, "Çocuklarımızı severken sanki vücudumuzdan bir parça koparıp veriyoruz. Çocuğunuza günde 1 kere sarılıyorsanız yaşadığını hissettiriyorsunuz, 14 kere sarılıyorsanız anne ve babası olduğunuzu hissettiriyorsunuz. Bilinçaltı 24 saat çalışır. Onlarla uykudayken bile konuşun" dedi.
Seminerin sonunda Vali Mehmet Ufuk Erden seminerin tüm katılımcılar için faydalı olduğuna inandığını ifade etti. Vali Erden, Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Dr. Ala Elcircevi'ye teşekkür plaketi takdim etti.
(KY-İK)

21.01.2013 12:01:00 TSI

Editör: Wan Haber