Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gültan Kışanak, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Yüksekova’da yaşanan olayları protesto etmek için düzenlenen olaylı yürüyüşte yaptığı konuşmasında, provokasyon olaylarına değinerek, “Tüm Türkiye halkına çağrımız, uyanık olup, bu karanlık güçlere teslim olmayın. Provokasyonları önleyin barışı hep beraber sağlayalım” dedi. 

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Yüksekova’da geçtiğimiz gün yaşanan olaylarda iki kişinin ölmesi olayını protesto etmek üzere düzenlenen olaylı yürüyüşe katılan Kışanak, provokasyon olaylarıyla ilgili açıklamada bulundu. Yüksekova’da yaşanan olayla ilgili bilgi kirliliğinin yaşandığını anlatan Kışanak, “Yüksekova’da yaşanan olaydan bu yana büyük bir bilgi kirliliği ve çarpıtmayla karşı karşıyayız. İki sivil insan, işinde gücünde, normal bir sivil hayatın içinde yaşamını sürdüren ve aktif bir yurttaş olarak, haksızlıklara karşı demokratik tepkisini yükselten, bir yürüyüşe katılan iki sivil insan yaşamını yitirmiştir. Ateş açanlar da polisti. Hükümet, her tarafa çekilebilecek yorumlar ve sözler söyleme yerine, derhal o tetiği çekenleri bulsun. O silahları kullanan ve iki sivil yurttaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan polisleri adalete teslim etmelidir. Ondan sonra provokatörü bulmaya hepimiz gayret ve çaba gösterelim” diye konuştu.

Kışanak, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkede İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun resmi internet sitesinde JİTEM Okulu’nun adresi vardır. Ama 20 yıldır yargı ve hükümet JİTEM’i bulup, ortaya çıkaramıyor. Provokatör arıyorsanız, işte adresi. Bir şekilde kontrol edemediğiniz bir yolla internet sayfalarına da girmiş durumda. Bunların üstünü örterek provokasyonları önleyemezsiniz. JİTEM’i bulup, sorumluları açığa çıkaracaksınız.”

“PROVOKATÖRLERİN KARŞISINDA DİMDİK AYAKTA DURACAĞIZ”
Kışanak, provokasyon olaylarına karşı yaptığı çağrısında, provokasyonlara karşı dimdik ayakta duracaklarını ifade ederek, “Burada gösteri hakkımızı kullanmaya çalışıyoruz. Ancak gördüğünüz gibi, katilleri bulmak için çaba sarf etmeyenler, tepkileri önlemek için buraya inanılmaz bir güç yığıyorlar. Bunu kınıyor ve kabul etmiyoruz. Bizler provokasyonları boşa çıkarmak için, halkımızı örgütlenmeye çağırıyoruz. Daha örgütlü olup, birbirinize sahip çıkın. Nerede yanlış ve tehlike geliyorsa ona karşı uyanık olun. Provokasyonları önlemenin yolu sesini çıkarmak, itiraz etmek, demokratik hakkını kullanmaktır. Biz bunu yapacağız. Biz bu ülkede barışı kimseye, kurda kuşa yem etmeyeceğiz. Biz halk olarak, provokatörlerin karşısında dimdik ayakta duracağız. Barışı, özgürlüğü, demokrasiyi ve halklarımızın değerini sonuna kadar savunacağız. Provokasyonlar ancak böyle boşa çıkartılabilinir. Sayın Başbakan; 'konuşursam yer yerinden oynar' diyor. Bir zamanlar Mehmet Ağar da bu sözü söylemiştir. Konuşun artık, söyleyin. Tüm gerçekler çıksın ortaya yeter artık Kürt ve Türk halkının sırtında tepindiğiniz. Her iktidar nimetini eline geçiren, bunu sürekli kılmak için derin ve provokatör yapılara teslim oluyor. Konuşursak ortalık yıkılır diyorlar, neden susuyorsunuz? Bu ülkede devleti, kamuoyunu sarsacak bilgiler var da neden gizliyorsun? O zaman biz, senin çözüm konusundaki yaklaşımına, provokasyonları önlemek istediğine nasıl inanacağız. Tüm Türkiye halkına çağrımız, uyanık olup, bu karanlık güçlere teslim olmayın. Provokasyonları önleyin barışı hep beraber sağlayalım” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber