Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak ile merkez ilçe belediye başkan adayları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kışanak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla buluştu. Gazetecilere karanfil vererek günlerini kutlayan Kışanak, çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu. Türkiye’de gazeteciliğin zorluğundan bahseden Kışanak, "Demokratik standartlar ne kadar gelişkindir, hak ve özgürlükler ne kadar güvence altındadır; bunun en temel göstergesi basın özgürlüğüdür ve ne yazık ki bu konuda iyi şeyler söyleyebilecek durumda değiliz" dedi.

Türkiye'de emeğin hakları, iş güvenliği ve özlük haklar konusunda da çok sorun olduğunu dile getiren Kışanak, en korunmasız çalışma alanının basın sektörü olduğunu ifade etti. Kışanak, "Gazeteciler bir saat içerisinde işlerini kaybedebilirler ve haklarını arayabilecekleri bir merci yok. Ben bugüne kadar haksız biçimde işini kaybeden bir gazetecinin haklarını arayarak yeniden işine döndüğüne tanık olmadım" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber