Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, üç Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Bu katliam siyasi bir cinayettir; Kürt sorunun çözümü önüne kurulmuş bir tuzaktır. Üstünü örtbas etmek isteyenlere katildir" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen silahlı bir saldırıda PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ve Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez hayatını kaybetti.

Kışanak, Diyarbakır'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, cinayet için "örgüt içi hesaplaşma" açıklaması yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e seslendi.

"Bu katliam sıradan bir katliam değil. Açıkça büyük bir siyasi cinayettir. Kürt sorunun çözümü önüne kurulmuş bir tuzaktır. Kim örtmeye kalkışırsa, gerekçelendirmeye çarpıtmaya kalkışırsa katil odur. Hiçbir kanıt yokken olayı 'örgüt iç infaz' olarak çarpıtıyorsa ya katil, ya katilleri korumak istiyordur.

"Herkes söylediği söze dikkat edecek. Niye cinayeti örtmeye çalışıyorsunuz? Katliamın aydınlatılması için elimizden geleni yapacağız demiyorsunuz? Hem görüşürüm, hem katliam yaparım diyorlarsa bunun bedelini öderler."

Kışanak, öldürülen Sakine Cansız için "Kürt kadınlarının Rosa Luxemburguydu" diyerek şöyle devam etti.

"Sakine, Diyarbakır zindanında Esat Oktay'ın yüzüne tükürecek kadar cesurdu. Her zaman başı dik, onurlu ve kahrmanca yaşadı. Üç kadın da demokrasi ve halkının özgürlüğü için mücadele etti. Özgürlükten korkan köstebekler tarafından katledildi."

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da twitter mesajında, "Hassas sürece binaen AKP Paris'teki katliamın aydınlatılması için Fransa nezdinde girişimde bulunacağına, örgüt içi infazdır deyip kapatıyor. Bu tutuma karşı şunu soruyorum o halde; bu açıklamayı yapanların bizzat bu katliamı planlamadığını nerden biliyoruz, telaşınız bundan mı yoksa" dedi.bianet

Editör: Wan Haber