Mersin Jandarma 2'nci Ulaştırma Terminal Birliği'nde görevli 349'ncu kısa dönem 175 er yeminlerini ederek askerlik nöbetini devraldılar.
Şehit Teğmen Caner Gönyeli Kışlası'ndaki yemin törenine, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erol Ertan, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Conguroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bedri Dursun ile İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz katıldı.
Törende konuşan Vali Güzeloğlu, askerlerin yetişmesinde ailelerin büyük bir emeği olduğunu ifade ederek, ailelere teşekkür etti. Güzeloğlu, askerlerin aldıkları eğitimle hayatının her alanında Türkiye'nin kalkınmasına ve gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına vurgu yaptı. Türkiye'nin gençler ile birlikte büyük bir hedefin içerisinde olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "2023 yılı hedeflemesinde dünyanın en büyük ve en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girme amacında ortak bir kararlılığı sergiliyoruz. Türkiye'nin her anlamda daha güçlü ve daha kalkınmış bir geleceğe yol almasında en büyük güvencemiz iyi yetişmiş gençlerimiz, insan gücümüzdür. Her kurum açısından hayati derecede önemli olan bu kavram, askerlik ocağı için de aynı derecede değerlidir. Askerlik nöbetini devralan genç askerlerimiz burada aldıkları bilgi, birikim ve eğitimi bu ocakta pekiştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bugün yemin eden her bir Mehmetçik devraldığı bu görevi kendisinden önceki kahramanların kararlılığıyla yerine getirecektir" dedi.
Güçlü bir ülke olmanın temelinde güçlü orduya sahip olmanın yattığına vurgu yapan Güzeloğlu, "Ülkemizin iç ve dış tüm tehditlere karşı birliği, bütünlüğü, sonsuza kadar hür yaşama ve her geçen yıl daha güçlenerek geleceğe yol alma iradesi, kararlı, güçlü ve teknolojiyle donatılmış Türk Silahlı Kuvvetleri ile mümkündür. Ülkemiz her düzeyde ordusu ile bütünleşik bir vaziyette geleceğe her zamankinden daha kararlı bir şekilde yol almaktadır. Tüm bunların yanında askerlik ocağı şehitler yetiştiren, gazileri onurlandıran ve hepimizin gururu olan bir ocaktır. Askerlik her Türk erkeğinin yapmak ve bulunmaktan onur duyduğu bir sorumluluktur. Bu ocağın çatısı altında yemine tanıklık ederken; birlik ve bütünlüğümüz uğruna hayatını feda eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık diliyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen 175 er Türk bayrağına ve silahlara el koyup yemin ettiler.
(KRY-KYM-Y)

04.01.2013 13:17:04 TSI

Editör: Wan Haber