Muğla'nın Bodrum ilçesinde hafta sonu yağış nedeniyle ertelenen deve güreşi festivali, ilk kez Pazartesi günü düzenlendi
Bodrum'un sosyete merkezi olan Göltürkbükü beldesinde ilk kez deve güreşleri düzenlendi. Pazar günü düzenlenen ancak şiddetli yağmur nedeniyle ertelenen deve güreşleri ilk kez pazartesi günü yapılmasına rağmen büyük ilgi gördü. Ege ve Akdeniz bölgesinden 120 den fazla devenin katıldığı güreşler hafta içi olmasına rağmen büyük ilgi ile karşılandı. Kıran kırana gecen deve güreşlerinde develer zaman zaman seyircilerin üzerine doğru gitti. Deve sucuklarının da satıldığı alanda Jandarma ise yoğun güvenlik önlemi aldı.
Göltürkbükü belediye başkanı Halil İbrahim Kaynar yazları yoğun geçen turizm sezonu ardından kış ayları sakin geçtiği için beldeye hareket getirmek istediklerini söyledi. Başkan Kaynar, ayrıca deve güreşleri Bodrum yarımadasında hareketlenmesi nedeni ile kış turizmine katkı vermesini hedeflediklerini açıkladı. Kaynar, ilk kez düzenledikleri güreşlerin tanıtım amacıyla ücret alınmadığını da sözlerine ifade etti.
(EA-MB-İK)

28.01.2013 18:35:18 TSI

Editör: Wan Haber