Iğdır'da, gece eksi 15 derecede kar üstünde yapılan ve davetlilerin ısınması için kurulan sobanın etrafında yapılan düğün görenleri şaşırttı.
Sıcak iklimi ile bilinen Iğdır kent merkezi ile bazı ilçelerinde bu yıl önceki yıllara oranla şiddetli bir kış mevsimi yaşanıyor. Servet ile Seyran çifti için kurulan düğün alayına Ankara ve İstanbul başta olmak üzere farklı ilerinden davetliler katıldı. Eksi 15 derece soğuğa aldırış etmeden, kar sütünde sobanın etrafında çekilen halayla ilginç görüntüler oluşturdu.
Iğdır'da hava şartların normalde böyle olmadığını ifade eden damat Servet Yanardağ, "Her sene normalde bu mevsimde havalar sıcak olurdu. Havalar birden soğudu, biz de davetiyeleri bastırmıştık, misafirlerimiz uzak illerden gelmişti. Bunun için düğünümüzü yaptık. Artık yapabilecek bir şey yok. Kışta olsa, soğukta olsa düğünümüz yaptık" dedi.
Gelin SeyranYanardağ ise, havanın soğuk olduğunu, fakat düğünlerini yapmak zorunda olduklarını ve her şeye rağmen iyi gittiğini belirtti.
Düğüne katılan misafirler ise; bu yıl Iğdır'da son on yılın en çetin kışı yaşandığını belirterek; karda olsa, kışta olsa kendilerinin damat ve gelinin yanında olduklarını, tek isteklerinin yeni çiftlerin mutluluğu olduklarını söylediler.
(BM-MSA-Y)

13.01.2013 15:22:00 TSI

Editör: Wan Haber