Kış sezonunun yeni başladığını belirten lastikçi esnafı, uygulamanın işlerine olumlu anlamda yansıdığını belirttiler. Kar yağışı ile birlikte lastik satışlarında bir yoğunluk yaşadıklarını ifade eden Kutlu Oto Lastik sahibi Yunus Kutlu, kışlık lastiklerin sürücüleri birçok faydasının olduğunu söyledi. Kutlu, “Arabaların kayması, fren anında aracın hareket etmesi, gidişatı ve süratinde oldukça fark oluyor. Bu nedenle tüm sürücülere, araçlarına kış lastiği taktırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
Sürücülerin mutlaka araçlarının kışlık bakımlarını yapmaları gerektiğini vurgulayan Kutlu, “Sürücülerimizin 4 ya da en az iki çeker kışlık lastik taktırmaları gerekiyor. Bunun yanında lastikleri değiştirdikten sonra balansın yapılması şarttır. Böylece yol tutuşu ya da gidişi daha iyi oluyor. Ayrıca sürücülerin araçlarının kışlık bakımlarını da yapmalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise kış lastiği zorunluluğu uygulamasını yerinde bulduklarını belirterek, uygulamaya tüm sürücülerin uyması gerektiğini söylediler. Kış lastiği zorunluluğunun güzel bir uygulama olduğunu ifade eden Zübeyir Özdemir adlı vatandaş, “Gerçekten bu yasamız çok güzel. Vatandaşların yolda kalmamaları için devletimizin getirdiği güzel bir tedbirdir. Yoksa bazı sürücüler hayatını da hiçe sayıyor, diğer vatandaşların da hayatını hiçe sayıyor. Bu nedenle bu yasa özellikle bizim yöremiz için çok iyi bir yasadır. Umarım herkes buna uyar” dedi.

Bölge itibariyle çetin kış şartlarına sahip olduklarını dile getiren Melek Yıldız adlı sürücü ise, “Kar lastiklerini takmak lazım. Sonuçta can güvenliği için yapılan bir şey. Kesin olarak uygulanması gereken bir kanun. Bu konuda taviz verilmemesi iyi olur” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber