Hakkari’nin değişik mahallelerinde ikamet eden dar gelirli ailelerin çocukları, kış günü çöplüklerde topladıkları karton parçalarını evlerinde kurdukları sobada yakarak ısınıyor. Soğukların eksi 12 dereceyi bulduğu Hakkari’de, sabah erken saatlerden itibaren şehrin değişik noktalarında bulunan çöplüklere gelen çocuklar, ailelerine yakacak desteği sağlamak için kağıt ve karton parçaları topluyor. Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Çukurca ilçesinin değişik köylerinden gelerek Keklikpınar ve Bağlar mahallelerine yerleşen dar gerili ailelerin çocukları, dondurucu soğuğa rağmen çöplüklerde yakacak arıyor. Gazetecilerin kendilerini görüntülediğini gören çocuklar, yüzlerini kapatarak çöplükte karton parçalarını toplamaya devam etti.

“FAKİRİZ AMA GURURLUYUZ”
Gazetecilerle bir süre sohbet eden çocuklar, bu yıl kömür yardımı yapılmadığı için evlerinde yakacak olmadığını ve ailelerine destek vermek amacıyla karton parçaları topladıklarını söyledi. Köylerinin güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığını belirten çocuklar, "Biz de şehire yerleştik. Ailelerimiz iş bulamadığı için yaz aylarında dağlarda pancar toplayıp geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz. Yakacak alacak paramız olmadığı içinde mecburen karton toplayıp eve götürüyoruz ve akşam hep birlikte ısınıyoruz. Fakiriz ama gururluyuz" dediler.

Çocukları çöplükte gören bazı vatandaşlar ise, dondurucu soğukta onları yarı çıplak görmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, bu görüntülerin Hakkari’ye yakışmadığını ifade etti.

Editör: Wan Haber