Uzmanlar, kış aylarında hastalıklardan korunmak için meyve sebze tüketiminin artırılması gerektiğini söylüyor.
 
Diyetisyen Özge Karabağ, kışın bağışıklık sisteminin zayıfladığını belirterek, “Kış aylarında sıcaklıkların düşmesiyle birlikte bağışıklık sistemi zayıflıyor ve çeşitli hastalıklar ortaya çıkıyor. Bunların başında da özellikle soğuk algınlığı grip, nezle gibi hastalıklar geliyor. Özellikle sebze ve meyve tüketimi azsa çocuklar ve yaşlılarda bu hastalıklar daha sık görülüyor. Bunu önlemek için özellikle C vitamini alımının artırılması gerekiyor. Eğer sebze meyve tüketimi yoksa dışarıdan takviye alınabilir tabii ki ama doğal olarak alınması çok daha mantıklı” dedi.
 
Özellikle kış sebzelerinin mevsiminde tüketilmesini öneren Karabağ, pırasa, ıspanak, karnabahar, brokoli gibi sebzeleri tavsiye etti. Meyvelerin de mevsiminde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Karabağ, "C vitamini yönünden zengin turunçgiller, kuşburnu tarzı meyveler de önem kazanabilir. Mevsiminde tüketilmesi her zaman çok daha iyi tabii ki. Yaz sebze ve meyvelerinin bu mevsimde tüketilmesini çok önermiyoruz çünkü bunlar zaten vitamin, mineral açısından gayet zayıf oluyorlar bu dönemlerde. Onun haricinde hastalıkları önlemek için diğer vitamin, minerallerin de yeterli miktarda alınması için meyve sebze tüketimi çok önemli” şeklinde konuştu.
 
Karabağ, günde 5 ile 8 porsiyon arasında meyve yenilmesini önerdiklerini ve sebzelerin çiğ olarak tüketilmesinin çok daha iyi olacağını söyledi.
Editör: Wan Haber