Bartın'a bağlı Topluca köyünde Hindistan cevizi kabuğu ve liflerinden elde edilen malzemelerle 1 milyon liraya mal olan 4 dekarlık topraksız tarım serasında, Ekim ayında İspanya'dan ithal edilen Dona ve Amandina cinsi çileklerden 100 bin adet fide dikimi yapıldı.
Hindistan cevizi kabuğu ve liflerinden elde edilen malzemeyle oluşturduğu 4 dekarlık topraksız tarım serasında Vali Bülent Savur incelemelerde bulundu. Bartın Valisi Bülent Savur, seradan ilk ürünü toplayarak tadına baktı. Çilek serasında Prima Tarım A.Ş. sahibi Tolga Işık, Firma Müdürü Hüseyin Çitçi, Bartın Valisi Bülent Savur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülsettar Bayram da hazır bulundu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Bülent Savur, "Daha geniş alanlarda bu işi yaparız. Bartın çileği zaten duyulmuş bir ürün. Siz bunu teknolojik anlamda yapan ve üreten olacaksınız. Başka yatırımcılara da inşallah örnek olur. Bartın'ımız kazanır, Ülkemiz kazanır. Biz kamu olarak elimizdeki olan imkanları ve gücü sizinle beraber harcamaya hazırız. Bu anlamda hem Tarım İl Müdürümün hem de benim kapım sonuna kadar sizlere açık. Ne yapabileceksek el birliğiyle yapacağız. Yeter ki bu iş başarıya ulaşsın" dedi.
Firma Genel Müdürü Hüseyin Çitçi ise, yatırımın önemli amacının doğal ortamda çileği yetiştirmek olduğunu söyledi. Çitçi, "Burada ürettiğimiz çileklerin en iyi şekilde tüketiciye ulaşmasını amaçlıyoruz. Bizim buradaki üretimimiz 12 ay boyunca olacak. Bu aslında büyük bir başarı, çilek normalde topraklı tarımda mayıs haziran aylarında üretilirken, sera ortamlarında bir parça daha geniş zamanlara yayılsa da 12 ay çilek talebini karşılamak için yetersiz. Umudumuz, bizim gibi firmaların artmasıdır" diye konuştu.
Ardından sera gezilerek incelemede bulunuldu.
(DK-Y)

21.12.2012 18:02:42 TSI

Editör: Wan Haber