Okul kitaplarının devlet tarafından ücretsiz verilmeye başlamasıyla birlikte işlerinin büyük oranda düştüğünü söyleyen kırtasiye işletmecileri, fotokopi çekimleri ile ayakta durduklarını ifade ediyor.
Yozgat'ta özellikle okulların açıldığı ilk günlerde defter, kalem, çanta gibi kırtasiye malzemeler satan kırtasiyeciler, yaklaşık bir ay gibi bir işlerinin olduğunu belirterek, ondan sonra satışların durduğundan yakınıyor. Yozgat'ta uzun yıllardır kırtasiyecilik yapan Mehmet Özel, kırtasiyeciler olarak okulların açıldığı dönemde bir hareketlilik başladığını belirterek, "O hareketlilik de bir ay kadar sürüyor, ondan sonra satış işlemlerimiz duruyor. Ondan sonra fotokopi işleri başlıyor. Fotokopi işlerimiz de yıl boy sürmüyor, sadece üniversite öğrencilerinin sınav dönemlerinde yaşanıyor. Öğrenciler birbirleriyle not değişimi yaptıkları için fotokopi işlerimiz artıyor. Yaz aylarında ise işlerimiz tamamen durma noktasına geliyor" dedi.
Üniversitenin Yozgat'a sosyal, kültürel ve ekonomik yönden büyük katkısının bulunduğuna dikkat çeken Özel, "Üniversitemizde yeni fakülteler, yeni bölümler açılarak öğrenci sayısının artırılması, Yozgat'a büyük katkı sağlayacaktır. Üniversite sadece kırtasiyeler değil, diğer esnaflarımıza da büyük katkı sağlamaktadır. İnşallah öğrenci sayımız daha da yükselir" diye konuştu.
Not değişimi yapan öğrenciler de, "Üniversite öğrencileri genelde herkes bir dersten mutlaka not tutmaktadır, sınav dönemlerinde not tutan arkadaşlarımızdan, notunu tuttukları derslerden fotokopi çektirip alıyor, biz onlara verip sınavlara hazırlanıyoruz. Fotokopi bizim için kolaylık oluyor" ifadelerini kullandı.
(ÖE-OK-Y)

04.01.2013 18:09:01 TSI

Editör: Wan Haber