Kırşehir genelinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini gösterirken, şehir merkezinde belediye, yüksek kesimlerde yer yer kapanan yollar ise Özel İdare ekipleri tarafından aralıksız sürdürülen çalışmalarla açılıyor.
Kar yağışı ile birlikte Boztepe İlçesi Horoz Gediği mevki, Çiçekdağı Çopraşık Akbıyıklı, Hacıoğlu ve çevre köylerinde kısa süreli sürgün nedeni ile kapanmalar meydana geldi. Gece boyunca il genelinde çalışmalara devam eden ekipler, Akpınar İlçesi Çalıburnu, Elderek Demirci, Ortaoba, Boyalık, Deveci Köşker, Alişar, Pekmezci. Çiçekdağı İlçesi Armutlu, Sofalı, Mahmutlu, Çubuktarla. Mucur İlçesi Bayramuşağı, Kuşaklı. Kaman İlçesi Kargın Yenice. Akçakent İlçesi Yaylaözü, Kilimli Ödemişli, Güllühöyük, Ömeruşağı ve merkeze bağlı Değirmenkaşı ile Develi beldelerinde kapanan yolları açtı.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehir merkezinde karla mücadelenin başarılı bir şekilde yapıldığını ve kış boyu da olumsuzlukların yaşanmaması için devam edeceğini söyledi.
Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda ekipler, Kırşehir merkezdeki ana arter ve sokaklarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.
İl Özel İdare ekiplerinin çalışmalarını ara vermeden sürdürdüğünü kaydeden yetkiler, 8 greyder, 3 kepçe, 1 kar makinesi, 6 bıçaklı kamyon, 4 personel servis aracı, 2 pikaptan oluşan 24 iş makinesi ve 40 personelle il genelinde 24 saat ara vermeden çalışmalara devam ettiklerini bildirdiler.
(AEK-ZB-Y)

08.01.2013 15:55:44 TSI

Editör: Wan Haber