Kamuda özgürlük için Kırşehir'de Memur-Sen tarafından 45 bin imza toplandı.
Kırşehir'de bir ay boyunca toplanan imzalar basın toplantısı ile bildirilerek Başbakan Erdoğan'a gönderildi. Memur-Sen Konfederasyonunun 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz' diyerek başlattığı 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası sona erdi. Kırşehir'de toplanan imza 45 bin.
Kırşehir Memur-Sen Kırşehir Temsilcisi Ali Rıza Aka toplanan bir aylık imza sürecini değerlendirerek Kırşehir halkına teşekkür etti. Aka, "Darbecilerini yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık-kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulmalıdır. Kamuda uygulanan kılık-kıyafet yasağı, özgürlük ve demokrasi noktasında sona erdirilmesi gereken yasaklardan biridir. Memur Sen Konfederasyonu kurulduğu günden beri temel hak ve özgürlükleri savunmuş, haksızlığa uğrayanların yanında olmuştur. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Demokratikleşme ve özgürlük yolunda önemli adımlar atan Türkiye'nin, bu ayıptan en kısa zamanda kurtulması gerektiği talebini ortaya koyduk. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Başbakan'a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM'nindir, siyaset kurumunundur" dedi.
Kampanyanın başladığı ilk günden itibaren Kırşehirlilerin ilgisinin beklenenin üstünde olduğunu söyleyen Aka, "Kırşehirlinin ilgisi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur.
Biz Anayasa ve herhangi bir kanunda olmayan, kamuda kılık kıyafeti düzenlediğini iddia eden yönetmeliğin değiştirilmesini istiyoruz. Kamuda özellikle kadın çalışanları mağdur eden ve ötekileştiren kamuda başörtüsüne özgürlük istiyoruz" şeklinde konuştu.
Basın toplantısı karşılıklı istişare ile devam etti.
(EÖ-AEK-AÖ-Y)

15.02.2013 12:35:50 TSI

Editör: Wan Haber