Kırşehir Belediyesi, Toprak Mahsulleri Ofisi Kırşehir Şube Müdürlüğü ile birlikte israfı önlemek için başlattığı kampanya kapsamında, bayat ekmeklerin sokak hayvanları için toplanmasını sağlayacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Aşık Paşa Mahallesi Maşaderesi mevkiinde yapılan konteynır dağıtımına bizzat katıldı.
Burada gazetecilere açıklama yapan Veli Şahin, bayat ekmeklerin toplanması için kentin 50 ayrı noktasına konteynır bidonlar bıraktıklarını, toplanan ekmeklerin sokak hayvanlarına yiyecek olmasını hedeflediklerini söyledi.
Veli Şahin, "Kampanyaya Toprak Mahsulleri Ofisi ile birlikte birçok kurum ve kuruluş destek veriyor. Şehrin muhtelif noktalarında, bayat ekmeklerin toplanması noktasında bir çalışmamız var. Kentin muhtelif yerlerinde ve mahallelerde merkezi noktalarda halkın kolayca ulaşabileceği yerlere ekmek toplama kutularımızı dizayn ederek bırakıyoruz. Bayat ekmekleri bu kutulara bırakmalarını bekliyoruz. Amacımız, ekmeklerin israf edilmemesi. Eğer ekmek bir şekilde bayatlamışsa, sokak hayvanlarına yiyecek olması için toplamayı arzu ediyoruz. 'İsraf etmeyelim, israfın insafı yoktur' sloganı ile yola çıktık" dedi.
Türkiye'de, yıllık 2 milyon 100 bin ekmeğin israf edildiğini kaydeden Şahin, "Bunun parasal değeri de yaklaşık 1,5 milyar TL. Bu para ile 80 tane tam teşekküllü hastane, 500 tane okul yapılabiliyor. Biz zengin bir ülke değiliz. Dünyada insanlar açlıkla pençeleşirken, bizim temel gıdamız olan ekmeği israf etme gibi bir lüksümüz yoktur. İnşallah, vatandaşlarımız, ev hanımlarımız bu çağrımıza kulak verir ve ekmeğine sahip çıkar ve bayatlayan ekmeği bir şekilde hayvanların tüketebileceği noktalarda buluşturmuş oluruz" şeklinde konuştu.
(AEK-ZB-GS-Y)

19.02.2013 17:10:51 TSI

Editör: Wan Haber