Kırşehir Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Ali Rıza Aka, kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü talebiyle başlattıkları "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyasında Türkiye genelinde 8 milyon, Kırşehir'de ise 34 bin imzaya ulaştıklarını söyledi.
İmza kampanyasıyla ilgili bir açıklama yapan Aka, 9 Ocak'ta startını verdikleri, stantlar için valiliklerden izinlerin dört gün sonra çıkması dolayısıyla 14 Ocak'ta fiilen başlayan 'kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü' için bir ayda 10 milyon imza kampanyasının 14 Şubat 2013 tarihi itibarıyla tamamlanacağını bildirdi.
Aka, kamu çalışanlarının saçı, bıyığı, favorisi, tırnak ve ayakkabı topuk boyu ile ilgilenen, giydiği pantolonun kumaşına dahi karışan, kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel insan hak ve özgürlüklerini yok sayan yönetmeliğin darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetindeki yerini alması için kampanyanın başladığını belirtti.
Kırşehir'de 9 Ocak Cumartesi günü itibariyle 34 bin imzaya ulaştıklarını kaydederek, "Giresun merkez dışındaki bütün il merkezleri ile bütün ilçelerde açılan stantlarla şu ana kadar Türkiye genelinde 8 milyon imzayı geçtik. Kırşehir'de de 34 bin imzaya ulaştık. İmza stantlarının ve www.ozgurlukicinonmilyonimza.com internet sitesinin 14 Şubat Perşembe akşamına kadar açık olacak. 15 Şubat'ta 'kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü' talebiyle Başbakanlığa sunulacak" dedi.
Aka son olarak, "26 günlük sürede Kırşehir'de 34 bin imzayı aşmayı başaran, Kırşehir halkına, öğrencilere, işçilere, esnafa, Memur Sen'e bağlı sendikalara ve değerli basınımıza teşekkür ediyor, Kırşehir halkını katkı sunmaya devam etmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.
(AEK-ZB-Y)

11.02.2013 11:46:12 TSI

Editör: Wan Haber