Kırşehir Ülkü Ocakları halk kültürümüzün önemli temsilcilerinden büyük usta Neşet Ertaş'ı ustanın arkadaşları ile birlikte dualarla andı.
Programa, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kurmaç, MHP Merkez İlçe Başkanı Arif Ekici, Kamu-Sen İl Temsilcisi Bilal Türk, Türkav Başkanı Seyfettin Öyünç, Türk Ocağı Reisi Süleyman Doğan, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Yusuf Aydın, Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Yüksel Munis ve Neşet Ertaş'ın yakınları katıldı.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Ülkü Ocakları İl Başkanı Kadir Güzel'in konuşmasıyla devam etti. Güzel konuşmasında: " Hem halk kültürümüzün hem de halk edebiyatımızın dünya çapındaki değerlerinden biri olan hemşerimiz Neşet Ertaş'ı anmak üzere toplanmanın hüznünü yaşıyoruz, kaybettiğimiz sadece büyük bir halk ozanı değil aynı zamanda çağdaş bir Yunus Emre'yi de kaybettik" dedi.
Güzel, "O Anadolu Türklüğünün tasavvuf kültürüyle işlenmiş ve sazla ilmek ilmek dokunmuş muhteşem eserlerini bizlerle buluşturdu. İçinde yaşadığı toplumun acıları, sevinçleri, hasretleri Ertaş'ın türkülerinde eriyip onun sazında kalıba döküldü. Atalarının at üzerinde yalın kılıç fethettiği toprakları o uçtan uca gönülden gönül'e sazıyla ve sözüyle fethetti. Hem şehrimizin hem de ülkemizin kaybı büyüktür, mekanı cennet, ruhu şad olsun" şeklinde konuştu.
(AEK-SK)

24.12.2012 11:20:58 TSI

Editör: Wan Haber