Kırşehir'in de içinde bulunduğu 49 ilde 2009 yılında 3 yıl daha uzatılan 5084 sayılı teşvik yasasının bu ay sona ereceğini söyleyen Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, sürenin uzatılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Konuya ilişkin bilgi veren TSO Başkanı Müfit Göçen, "Bu konu için Başbakanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize 5084 sayılı yasanın bizim için önemini belirten yazıları gönderdik. Ayrıca milletvekilleri ile telefonda görüşerek konuyla ilgili girişimlerde bulunmalarını talep ettik. Günümüz iş dünyasını zorlayan ekonomik şartlar 49 ili kapsayan 5084 sayılı yasanın ilk uygulanmaya başlandığı dönemden itibaren önemli hale getirmiştir. Yasanın uygulama süresinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek olması yatırım yönünden sıkıntı çeken bölgelerin ve dolayısı ile ilimiz Kırşehir'in ekonomik sorunlarını daha da artıracaktır." dedi.
2009 yılında süresi uzatılan teşviklerden Kırşehir'de yüzlerce işletmenin faydalandığını belirten Göçen, "Özellikle sigorta prim yükünü hafifleten bu yasanın devam etmemesi durumunda, başta Kırşehir olmak üzere birçok ilde yeni yatırımlar duracak ve mevcut yatırımlar ya kapanma noktasına gelecek ya da gelişmiş illere taşınacaklardır. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak 5084 sayılı yasanın uygulama süresinin 5 yıl daha uzatılmasını istiyoruz. Zira yeni teşvik yasası sadece yeni yatırımlara destek vermekte, bu yasanın mevcut işletmelere hiçbir katkısı bulunmamaktadır. 5084 sayılı yasa istihdamı desteklemek içindi; yeni çıkacak yasa ise yeni ve büyük yatırımları desteklemektedir." şeklinde konuştu.
Mevcut işletmelerin sağlıklı bir şekilde ekonomiye ve istihdama katkısı için bu yasanın uzatılmasını gerektiğini düşündüklerini kaydeden Göçen, "Bu konuda milletvekillerinden yardım talep ediyor, konuya hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.
(AEK-SK)

15.12.2012 15:46:33 TSI

Editör: Wan Haber