Kırşehir Belediyesi Hayırevi, yaklaşık 2 bin aileye ekmek, gıda, kıyafet yardımı ulaştırmaya devam ederken, ortalama günlük 4 bin ekmek dağıtıyor.
Yenice Mahallesi 183. Sokakta 2010 yılında faaliyetine başlayan Hayır Evi, yaklaşık 500 metrekarelik alanda hizmetlerine devam ediyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Biz de sahip olduğumuz zenginlikleri paylaşarak mutlu oluyoruz. Hayır Evimiz, açıldığı günden beri ihtiyaç sahibi vatandaşları sevindirmeye devam ediyor. Hayır Evi bu konuda çok titiz bir şekilde çalışarak hizmet vermeye devam etmektedir. İhtiyaç sahibi vatandaşları belirlenip, ihtiyaçları doğrultusunda yardımlar yapılmaktadır. Yaptığımız yardımlarla insanların yüzünde ufacık bir mutluluk oluşturabiliyorsak ve onların ihtiyaçlarına bir nebze olsun destek olabiliyorsak ne mutlu bize. Paylaştıkça çoğalan bu mutluluğa bütün hayırsever vatandaşları davet ediyorum. Daha fazla ihtiyaç sahiplerini sevindirmek, ihtiyaçlarını karşılamak için yardım ve bağışlarınızı Hayır Evimize yapabilirsiniz" dedi.
Bahçeci, "Ayrıca engelli vatandaşların önündeki engelleri bir nebze kaldırabilmek için tekerlekli sandalye yardımı da yapılmaktadır. Aylık ortalama 50-80 arasında değişen yeni talep ve müracaatlar doğrultusunda komisyon tarafından yapılan incelemeler sonrasında uygun görülen ihtiyaç sahipleri listeye eklenmektedir. Yaşlı, hasta ve özürlü vatandaşların ihtiyaçları ise evlerine kadar götürülüp, Hayır Evi yetkililerince teslim ediliyor. Diğer vatandaşlar ise Hayır Evinden alışveriş yaptıktan sonra Hayır Evi servisi ile evlerine kadar bırakılıyor" şeklinde konuştu.
(AEK-AÖ-Y)

28.01.2013 13:47:14 TSI

Editör: Wan Haber