AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, kırsal kalkınmayla ilgili Türkiye'de ve Samsun bölgesinde yapacakları çalışmalar hakkında OMÜ'lü akademisyenlerle bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
Ziyaretine Ziraat Fakültesi'nden başlatan Tülay Bakır burada; "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler", "Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği" ve "Kültür Mantarı Yetiştiriciliği" konuları üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve konu ile ilgili öğretim üyeleri katıldı.
Tülay Bakır yaptığı konuşmada, "Tarım hem dünya hem de ülkemiz açısından ekonomik yönden çok önemli. Sağlıklı beslenmek istiyorsak gıda üretimine titizlik göstermeliyiz. Samsun milletvekili olarak Ziraat Fakültemizin çalışmalarını takdirle izliyorum. Bu bahsettiğim konu başlıkları altında kırsal kalkınma adına neler yapabiliriz bunu konuşmak için sizlerle bir araya geldim. Özellikle aromatik bitkiler ile tıp alanında neler yapılabilir? Bu konularda siz hocalarımdan alacağım yardımlarla bölgemizde önemli bir yol kat edeceğimizi sanıyorum. Bizim ülke olarak baş tacı etmemiz gereken ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler yıllarca destek görmediler. Hiçbir şey için geç değil. Hep beraber el ele vererek kırsal kalkınmada köylerimizdeki vatandaşlarımızı kalkındırmalıyız" dedi.
Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Ziraat Fakültesi'ndeki toplantının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne geçerek, "Kadın Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu toplantıya katıldı. İşletme Bölümü Salonu'nda yapılan toplantıya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel ve öğretim üyeleri katıldı. Tülay Bakır burada yaptığı konuşmada, "Kırsal kesimlerdeki kadınlarımız ne yapacaklarını bilmiyorlar. Ayrıca köylerimizdeki kadınlar ülkemize ekonomik katkı sağlamak için çok istekliler. Bu kadınlara ne tür faydamız olabilir diye sizlerle bir araya geldim" diye konuştu.
Buradan Fen-Edebiyat Fakültesi'ne geçen AK Parti Milletvekili Tülay Bakır, fakülte dekanı Prof. Dr. Şenol Eren'i makamında ziyaret ettikten sonra tarihçi akademisyenlerle bir araya geldi. Bakır, Fen-Edebiyat Fakültesi'nde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Samsun'un tarihini, tarihi değerlerini tanımak ve tanıtmak için çalıştay düzenlemek istiyoruz. Burada yapacağımız toplantı yol haritamızı belirlemek için bizlere ışık tutacaktır. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yakın bir gelecekte Samsun'un sözlü tarihi, mübadele tarihi, yerel tarihi ve özellikle de Vezirköprü ilçesi ve Köprülüler Dönemi ile ilgili bir bilimsel toplantı yapılması uygun olacaktır. Bu toplantı, Samsun'un tanıtımı ve kültür endüstrisi açısından çok önemli. Bunu Amasya ilimiz büyük oranda başarmış, biz neden başarmayalım?"
(SAM-SLH-Y)

01.02.2013 16:15:03 TSI

Editör: Wan Haber