Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü'nce, Köprübaşı Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Köprübaşı Kaymakamı Recep Höl, Belediye Başkanı Zafer Mergen, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir, sivil toplum kuruluşları ve kooperatiflerin temsilçileri ile yatırımcılar katıldı.
Toplantıda TKDK uzmanı tarafından, hangi konularda yatırımların yapılabileceği ve destek miktarları konularında bilgiler verildi. İlçedeki büyük arazi sahiplerinin rağbet gösterdiği toplantıda, üretimini yaptıkları ürünlere göre farklı konularda proje sunabilecekleri ve proje maliyetlerinin yüzde 50'sinin TKDK tarafından desteklenebileceği belirtilen toplantının sonunda söz alan Kaymakam Höl, yatırımcıların ve bu tür projelere müracaat etmek isteyen STK ve kooperatiflerin böyle bir imkanı değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Höl, yapılması muhtemel projeler ve desteklemeler ile ilçenin refah seviyesinin daha da yükseleceğini, dolayısıyla bir çok vatandaşa da iş imkanı sağlanabileceğini söyledi. Kaymakam Höl, bu tür bilgilendirme ve tanıtım toplantılarının ilçede sıklıkla düzenlenmesinin hem Köprübaşı halkı, hem de yatırımcılar açısından yararlı olacağını kaydetti, "Toplantının ve gerçekleşmesi muhtemel projelerin ilçemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
(ÜA-ERG-Y)

16.01.2013 10:58:42 TSI

Editör: Wan Haber