TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DENİZLİ İL KOORDİNATÖRÜ ÜMİT DAĞDEVİREN, AVRUPA BİRLİĞİ KIRSAL KALKINMA PROGRAMI KAPSAMINDA HİBE EDİLECEK 236 MİLYON EURO İÇİN PROJE BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ." style="margin-left:10px;"/>DENİZLİ (İHA) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) DENİZLİ İL KOORDİNATÖRÜ ÜMİT DAĞDEVİREN, AVRUPA BİRLİĞİ KIRSAL KALKINMA PROGRAMI KAPSAMINDA HİBE EDİLECEK 236 MİLYON EURO İÇİN PROJE BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

IHAAW152713-YRL/28-01-2013


KIRSAL KALKINMA İÇİN 236 MİLYON EURO HİBE VERİLECEK

(FOTOĞRAFLI)

EMRAH VAROL
DENİZLİ (İHA) Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı kapsamında hibe edilecek 236 milyon Euro için proje beklediklerini söyledi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı hakkında bilgi vermek için kurum çalışanları ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Dağıtılacak hibe için Denizli'deki yatırımcıları beklediklerini belirten Dağdeviren, "Tarım, hayvancılık ve kırsal turizm gibi birçok alanda proje kabul edeceğimiz projelere Türkiye'de 236 milyon Euro hibe desteği sağlanacak. Bu hibeyi süt üreten tarımsal işletmeler, et üreten tarımsal işletmeler, süt ürünleri işletme ve pazarlama, et ürünleri işletme ve pazarlama, meyve, sebze işleme ve pazarlama, su ürünleri işleme ve pazarlama, çiftçilik faaliyetleri, yerel ürünler ve mikro işletmeler, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı vereceğiz. 15 Mart'a kadar projeleri bekliyoruz" dedi.
TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü olarak olarak hibelerin Denizli'deki yatırımcılar tarafından kullanılmasını arzu ettiklerini ifade eden Dağdeviren, yapılacak yatırımlarla kırsal kesimde istihdamın artacağını, köyden kente göçün önleneceğini, AB standartlarında üretim yapan işletmelerin sayısı artacağını ve tarımsal ürünlerin Avrupa pazarına erişiminin kolaylaşacağını belirtti. Dağdeviren, fonların kullanılmazsa AB'ye üye ve aday üye ülkelere geri gönderileceğini de sözlerine ekleyerek, "Bu milli bir mesele haline geldi. Bu paranın Türkiye'de kullanılması çok önemli" diye konuştu.
TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, projeye göre verilecek hibenin 5 bin Euro ile 3 milyon Euro arasında değiştiğini bildirdi.
(EV-SK-Y)

28.01.2013 15:41:48 TSI
Editör: Wan Haber