Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumunun "AB Kırsal Kalkınma programının" tanıtım toplantısı Didim'de yapıldı.
Kaymakam Ersin Emiroğlu toplantının geç başlamasından dolayı katılımcılardan özür dilerken, TKDK İl Koordinatörünün toplantıya geç kalmasını da tepki gösterdi.
Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumunun "AB Kırsal Kalkınma programının" tanıtım toplantısı Didim'de yapıldı. Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezindeki toplantıya Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Ümit Soneren, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, TKDK Yerinde kontrol birim Amiri Sabahattin Kaya, ile az sayıda katılımcı yer aldı.
Tanıtım toplantısının açılışında konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Yerinde kontrol birim Amiri Sabahattin Kaya kurumun tarımı geliştirmek, tarımsal nüfusunun refah düzeyinin arttırılması amacıyla kurulduğunu söyleyerek "Süt üreten ve Et üreten tarımsal işletmelere yatırım, Kırmızı et ve kanatlı et, Süt ve Süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, Yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi gibi yatırımlarda desteklemeler veriliyor. Projelere yüzde 50'den yüzde 65'e varan hibe desteği sağlanıyor" dedi.
Kaya 15 Şubat ile 15 Mart arasında 42 İl'de başvurulan alınmaya başlandığını belirterek Aydın İl'in de bu iller arasında yer aldığını söyledi.
"KAYMAKAM'DAN GEÇ KALAN KOORDİNATÖRE TEPKİ.."
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise toplantının yarım saat geç başlamasını eleştirirken "Toplantının ev sahipliğini Didim yaptığı için ben sizlerden özür diliyorum. Bugün buraya gelen herkes işinden ve zamanından çalarak buraya geldi. Umarım kurumumuzda desteklemeler konusunda geç kalmaz. İl Koordinatörü de geç kaldı; umarım çalışmalarında geç kalmaz."sözleriyle TKDK yetkililerine tepki gösterirken, Kaymakam'ın konuştuğu esnada ise İl Koordinatörünün salona geldiği görüldü.
Kaymakam Emiroğlu konuşmasında üretime katkı sağlayacak bu kuruma yapılacak her türlü projeye destek vereceğini taahhüt ederken "GEKA'ya ilçemizden giden hiçbir projeye onay verilmedi; sizden isteğim baştan zeytincilik, çiçekçilik olmak üzere her türlü konuda proje hazırlatın; İlçe Tarım Müdürlüğümüz bu anlamda sizlerin yanında olacak. Maksimum seviyede bu projeden yararlanılmasının fayda getireceğini düşünüyorum."dedi ve başka toplantılara katılmak üzere salonda ayrılması gerektiğini ifade etti.
Toplantının ilerleyen bölümünde ise Proje başvurma yönetim birimi Amiri Derya Baysal ve Uzman Erman Korkmaz slayt eşliğinde desteklemelerle ilgili bilgiler verdi.
(HÇ-MB-İK)

29.01.2013 15:09:40 TSI

Editör: Wan Haber