Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bu yıl 652'ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tanıtımını farklı bir şekilde yapacaklarını söyledi. Edirnelilere, "Bekleyin ve görün" mesajı veren Sedefçi, yeterli parayı teklif eden firmanın Kırkpınar'ın önüne ismini koyabileceğini belirtti.
Sedefçi, Belediye Meclis Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bu yıl 652'ncisi organize edilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Sedefçi, bugüne dek Kırkpınar'a hizmet eden ağalara onur beratı vereceklerini söyledi. Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin konuyla ilgili geçmişe dönük bir tarama çalışması yaptığını ifade eden Sedefçi, "Yıllarca Kırkpınar'a emek vermiş ağalarımıza tören düzenleyerek onur beratı vereceğiz. Bu töreni Kırkpınar Haftası'nda yapmayı düşünüyoruz" dedi.
"KIRKPINAR'I BU SENE FARKLI TANITACAĞIZ"
Kırkpınar'ın isim hakkını, naklen yayın hakkını ve iç-dış saha reklam hakkını kapsayan bir ihale yaptıklarını ifade eden Sedefçi, "Doğuş Grubu ihaleye kazandı. 5-6 televizyon kanalı olan bir grubun ihaleyi alması, Kırkpınar'ın UNESCO'ya girmesinin getirdiği avantajların somut göstergesidir. İhalede isim hakkı maddesi de var. Talipler olur ve encümen de rakam ve kuruluşu uygun bulursa Kırkpınar'ın önüne bir isim gelebilir. Bu sene daha farklı bir tanıtım yapacağız. Kırkpınar'la ilgili bekleyin ve görün" diye konuştu.
"MÜEZZİNOĞLU'NDAN KATKI BEKLİYORUM"
Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun Sağlık Bakanlığı'na getirilmesini de yorumlayan Sedefçi, "Edirne, İlhami Ertem'den çok faydalandı. Çok büyük hizmetleri oldu. Şerif Ercan çok katkı yapamadı ama Sayın Müezzinoğlu'ndan katkı bekliyorum. Edirne kazansın, o da kazansın istiyorum. Hizmette parti ayrımı yok. Kazanan Edirne olacaktır" dedi.
Sedefçi son olarak Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan bu Cuma günü için randevu talep ettiğini ve talebi kabul edildiği takdirde Bakan Müezzinoğlu ile Ankara'da görüşeceğini ifade etti.
(ORA)

05.02.2013 14:08:38 TSI

Editör: Wan Haber