Kırklareli'nde sağanak yağışın ardından çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.
Sabah saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış nedeniyle Akalar ve Karahıdır mahallelerinde yaklaşık 100 evi su bastı. Yaşanan sel sırasında bazı kümes hayvanlarının ağaçlara, bir köpeğin de masa üstüne çıktığı gözlendi. Karahıdır Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, sabaha karşı başlayan yağışın hayatı olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Yağış sabaha karşı başladı. En kısa zamanda normal hayata dönülecek. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerindeki arkadaşlarımız olaya hemen müdahale etti. Karahıdır'da da incelemelerimiz devam ediyor. En kısa sürede normal hayata dönülecek. Hasar tespit çalışmaları da başladı" dedi.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da, şiddetli yağışlarda Karahıdır Mahallesi'nde bu tür olumsuz durumlarla karşılaştıklarını, belediye olarak çalışmalara hemen başladıklarını söyledi.
Evini su basan Tuncay Avcıoğulları ise, yağışın birden geldiğini, tüm eşyalarının kullanılamaz durumda olduğunu söyledi.
Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kentte son 5 saatte metrekareye 53 kilogram yağış düştü.
(ŞG-CC-Y)

04.02.2013 15:20:25 TSI

Editör: Wan Haber