Kırklareli OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı, Valilik toplantı salonunda, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman başkanlığında toplandı.
Vali Yaman, "Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) cazibe merkezi haline gelmeye başladı" dedi.
Kırklareli OSB'ye talebin her geçen gün arttığını belirten Vali Yaman;
Kırklareli OSB artık her sektör tarafından talep edilen bir hale geldi. Kırklareli OSB cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Çerkezköy'deki firmalar oradaki işlerinin yanında Kırklareli OSB'den arsa talebinde bulunuyorlar. Oradaki yatırımlarını Kırklareli OSB'ye getirecekler. İlimize gelecek olan iş adamlarının nitelikleri ve sayıları artmış olacak. Sanayi sektörü ilimizdeki lokomotif sektördür, yüzde 50-60 girdi sağlıyor. Bu oranı daha da yükselteceğiz. 2013 yılında çalışmalarımız inşallah daha iyi olacaktır. İlimiz bir kalkınma ivmesi yakaladı ve daha da kalkınmasını istiyoruz'' dedi.
" OSB'YE TALEBİN CİDDİ BİR ŞEKİLDE ARTTI "
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'da OSB Bölgesine taleplerin arttığını belirterek;
"Son 1 buçuk yılda OSB'ye talebin ciddi bir şekilde arttı. İstihdamın sağlanması mutlaka Kırklareli'deki geliri de arttıracaktır. Kırklareli halkının istihdam sıkıntısı var. OSB'nin alt yapısı tamamen bitmiş durumda. Üst yapı çalışmaları ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sanayi işleri halkımız sevmiyor ve sanayi işlerinde de fabrikalar işçi bulmakta sıkıntı çekiyor. Herkes kamu kurumunda masa başı iş bulacak, herkes doktor, avukat mühendis olacak diye bir şey yok" dedi.

(ŞG)

31.12.2012 19:51:22 TSI

Editör: Wan Haber