CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu İsmet İnönü'nün hatırasını ve Cumhuriyeti binlerce yıl yaşatacaklarını söyledi.
İsmet İnönü'nün ölümünün 39. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda İnönü'yü karalamaya çalışıldığını dile getiren Kesimoğlu, İnönü'ye yapılan her saldırının Cumhuriyete yapıldığını kaydetti.
İsmet İnönü'yü ölümünün 39. yılında saygı, minnet ve özlemle andığını ifade eden Kesimoğlu, mesajında şunları kaydetti:
"Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün silah ve yol arkadaşı, 2. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın İsmet İnönü'yü aramızdan ayrılışının 39. yılında saygı, minnet ve özlemle anıyorum.
İsmet İnönü'nün, İnönü Savaşlarıyla Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına, Lozan'da bağımsızlığımızın ve sınırlarımızın tanınmasına, Cumhuriyet Devrimlerinin yapılmasında ve uygulanmasında aldığı rolle aydınlanma savaşımıza yaptığı katkılar sayesindedir ki, Cumhuriyetimiz bugün hala ayakta bizler hala özgür kalabilmekteyiz.
İsmet İnönü, ülkemizi, tüm dünyada büyük bir yıkıma neden olan 2. Dünya Savaşına sokmamayı başarmış; kendi koltuğunu bırakmayı göze alarak çok partili hayatı uygulamaya geçirerek demokrasi tarihimize de büyük katkı yapmış bir lider, büyük bir devlet adamıdır.
Demokrasiyi sadece araç olarak anlayan ve bölgesinde emperyalistlerin maşası olarak savaş çığırtkanlığı yapanların onu anlaması mümkün değildir. Bugün Cumhuriyetin düşmanları İnönü'ye saldırmaktadır, çünkü o Cumhuriyetin kurulmasına yaptığı katkıyla Cumhuriyetin değerlerini kişiliğinde bütünleştirmiştir.
İsmet İnönü onların saldırılarından zarar görmez, olsa olsa güç alır. Ona yapılan her saldırı, Cumhuriyeti koruma ve yüceltme anlayışımızı yükseltmektedir. İnönü'nün hatırasını da Cumhuriyetimizi binlerce yıl yaşatacağız"
(MK-

25.12.2012 15:10:47 TSI

Editör: Wan Haber