Eğitim-İş Kırklareli Şubesi, 19 Ocak'ta Ankara Tandoğan'da 'Mesleğimiz onurumuzdur' sloganıyla yapılacak mitinge katılacaklarını bildirdi.
Eğitim-İş Kırklareli Şubesi, dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek 19 Ocak'ta Ankara yolcusu olacaklarını bildirdi. Şube Başkanı Hayri Girgin, "Bu eylemde eğitim çalışanlarının genel sorunlarını ve AKP iktidarının eğitim çalışanlarına uyguladığı haksız yaptırımları bir kez daha yüksek sesle Ankara'dan haykıracağız" dedi.
Şube Sekreteri Doğan Işıkkılıç, Şube Mali Sekreteri Gökhan Erbay, Şube Eğitim sekreteri Murat Adıgüzel ve Şube Basın Yayın Sekreteri Emrah Mutluer'in de hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Hayri Girgin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Toplumsal sorumluluk bilincini daima önde tutan eğitim çalışanlarının sorunları, siyasi iktidarların eğitimde uyguladığı yanlış politikalar sonucunda, Cumhuriyetimizin 90.Yılına gireceği bir dönemde kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Özellikle son on yılda eğitimde uygulanan politikalar ise mesleğimizi yıkım kararlarına dönüşmüştür.
Mevcut siyasi iktidarın mesleğimize yönelik saldırılarının temelinde yatan nedenler, eğitim sistemimizi özelleştirerek küresel sermayenin egemenliğine sunmak; laik, demokratik, bilimsel ve kamusal yapısını yıkarak eğitimde ideolojik değişikliği gerçekleştirmektir.
Eğitime bütçeden yeterli kaynak aktarılmaması nedeniyle okullarımızda sağlıklı eğitim-öğretim ortamı sağlanamamaktadır. Okullarımızın derse hazır hale gelmesinde en önemli görevi yerine getiren hizmetli ve memurlarımız, adeta köle gibi, iş tanımı yapılmadan çalıştırılmaktadır. Her öğretim yılı başında öğretmenlere verilen üç kuruşluk eğitim öğretim tazminatı bile hizmetli ve memurlarımıza çok görülmektedir. Örgütlü mücadelemiz sonucunda elde ettiğimiz özlük haklarımız bir bir elimizden alınmaktadır. Özür durumu atamaları yılda bir kereye düşürülürken, sağlık nedeniyle aldığımız sevk ve raporlar sonucunda ücretlerimiz kesilmekte, mesleğimiz kariyer basamakları uygulamalarıyla paramparça edilmekte, iş barışı bozulmaktadır.
Tüm bu gelişmeler, siyasi iktidarın eğitimde gerçekleştirmek istediği dönüşümün aslında mesleğimizi elimizden almaya yönelik olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. Bu süreçte siyasi iktidar, eğitim çalışanlarının mücadelesinde halktan alacağı desteği engellemek amacıyla mesleğimizi itibarsızlaştırma üzerine politika izlemektedir.
Bu eylemde eğitim çalışanlarının genel sorunlarını ve AKP iktidarının eğitim çalışanlarına uyguladığı haksız yaptırımları bir kez daha yüksek sesle Ankara'dan haykıracağız."
(ŞG)

12.01.2013 16:18:33 TSI

Editör: Wan Haber