Kırklareli Belediye Başkanlığı Sosyal Sorululuk Projeleri kapsamında kitap ve oyuncak kumbarası yapıldı. Cumhuriyet Meydanı Şevket Dingiloğlu Parkı önünde bulunan kitap ve oyuncak kumbarasına Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Belediye Personeli kitap ve oyuncak bıraktı.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan kitap okumak isteyip alamayan ve oyuncak alacak durumu olamayanlara kumbarada biriken kitapları ve oyuncakları vereceklerini söyledi.
Proje kapsamında kitap okuma alışkanlığının daha çok yaygınlaşacağını belirten Başkan Çağlayan,
"Bugün kitap okuma alışkanlığı maalesef azaldı. Bunu arttırmak için ve okumak isteyip de kitabı olmayanlar var. Kitap kumbarasında ki kitapların illa çocuklara göre olması şart değil. Oyuncak bakımından oyuncak alamayanlar var. Çocuklarımıza her gün ya da haftada bir oyuncak alıyoruz ve çocuklarımız bu oyuncaklardan sıkılıyor. Çocukların oynamadığı oyuncakları buraya kumbaramıza atabilirsiniz. Böyle bir olayı Kırklareli Belediye Başkanlığı olarak başlatmaktan mutluyuz. İlimizde birkaç uygun yere daha böyle kitap ve oyuncak kumbaraları koyacağız. Burada toplanan oyuncakları ve kitapları, talep eden ve alma gücü olmayanlara vereceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın ilgisinin güzel olacağı kanaatindeyim" dedi. Konuşmanın ardından Başkan Çağlayan ve Eşi Figen Çağlayan kumbaraya kitap ve oyuncak bıraktı.

(ŞG-MC)

24.12.2012 19:43:29 TSI

Editör: Wan Haber