Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatlarına aday olan Kırımlı öğrenciler Türkiye'ye ziyarete geldi. Öğrenciler ve aileleri Çorlu'da misafir edildi. Kırımlı misafir öğrenciler Özel Fatih Koleji'nde yenilen kahvaltının ardından Çorlu'dan ayrıldı.
Koleji Müdürü Rahmi Ocak: "Kırım'dan Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 5 öğrenci ve ailelerinden oluşan toplam 15 kişi Çorlu'da misafir edildi. Kırım'dan gelen konuklarımızı Çorlu'da aileler misafir ettiler. Türk halkının misafirperverliğini gösterdikleri için konuklarımızı misafir eden tüm ailelere ve velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Çorlu'da ailelerin yanında misafir edildiklerini belirten konuk öğrenciler: "Gittiğimiz yer önemli değil önemli olan misafirperverlikti. Bizleri karşılayanlar çok sıcak kanlı insanlardı. Türkiye çok misafirperver bir ülke" dediler.
Konuklardan biri ise 5 6 defa turistik gezi maksadıyla Türkiye'de bulunduğunu belirterek: "Bir kez daha Türkiye'deyim ancak bu kez başka bir nedenle bulunuyoruz. Bu sefer gelmemiz farklı oldu. Önceki gelişlerimize göre büyük değişimler gördüm" diye konuştu.
Kırımlı öğrenciler ve velileri İstanbul ve Çorlu ziyaretlerinin ardından karayoluyla Çorlu'dan ayrılarak Safranbolu'ya gittiler.
(SŞ)

17.12.2012 17:56:25 TSI

Editör: Wan Haber