Kırım Uluslararası İşadamları Derneği (CIBA) Dernek Koordinatörü Vilov Osmanov ve Yönetim Kurulu üyeleri, Safranbolu ziyaretleri sırasında ilk önce Safranbolu Belediyesi Başkan Vekili Halil Aydın'ı ziyaret ettiler.
Başkanlık makamında geçekleşen ziyarette Halil Aydın, konukları Safranbolu'nun tarihi, korumacılık, kültür ve mimari yapısı ile ilgili bilgiler verirken, Safranbolu'daki korumacılığın UNESCO ile had safhaya ulaştığını ancak Safranbolu halkının 70 yıllarda bunu başlattığını, Safranboluların kendi tarihlerine çok sıkı bir şekilde bağlı olduklarını dile getirdi. Konukların Safranbolu'nun turizmi ve mimari çalışmalar ile ilgili sorularına da yanıtlar veren Aydın, "Korumacılıkta ve restorasyonda en büyük pay devletten geliyor. Devlet restorasyon yapmak isteyen vatandaşlarımıza da uzun vadeli krediler veriyor. Bununla birlikte belediyemizde yaptığı çeşitli çalışmalarla buna katkı sağlıyor" dedi.
Dernek Koordinatörü Vilov Osmanov, Safranbolu'ya hayran kaldıklarını, böyle güzel bir şehrin bir günde tanınamayacağını ileriki günlerde mutlaka daha kalabalık bir ekiple ziyarete geleceklerini ifade etmesi ve Safranbolu ile Kırım'ın kardeş şehir olması yönündeki temennisine ise Aydın, bunu Safranbolu Belediyesi için onur olduğunu, bu aşamada karşılıklı çalışmaların bir an önce başlatılması için gerekenin yapılacağını söyledi.
Ziyaretin sonunda Başkan Vekili Halil Aydın ve Vilov Osmanov karşılıklı hediyeler takdim ettiler.
(ET-ET-Y)

25.01.2013 17:37:49 TSI

Editör: Wan Haber