Kırım Uluslararası İşadamları Birliği Turizm ve Otelcilik Komitesi, ekonomik ve kültürel iş birliği hedefiyle geldikleri Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.
Kültürel yatırımlar ve turizmde kalkınma politikalarında Türkiye'yi model olarak seçen Kırım Uluslararası İşadamları Birliği Turizm ve Otelcilik Komitesi, Safranbolu, Beypazarı ve Eskişehir'in ardından çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya geldi. Heyet tarihi binada Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ'ı ziyaret etti. Heyetin Koordinatörü Vilor Osmanov, Türkiye'deki turizm bölgelerini gezip, bu bölgelerdeki uygulamaları Kırım'a aktarmak istediklerini söyledi. Kırım'ın da tarihi yönden birçok esere sahip olduğunu, ancak Sovyetler Birliği döneminde pek çok eserin yok edildiğini ifade eden Osmanov, "Biz de Bursa gibi Osmanlı kültürünü yaşatmak istiyoruz. Böylece bu değerleri hem çocuklarımıza miras bırakacağız, hem de kendimizi dünyaya daha iyi tanıtacağız. Bu açıdan Türkiye ve özellikle de Bursa bizin için güzel bir örnek olacak" dedi.
Kırım'a birkaç kez gittiğini ve Büyükşehir Belediyesi'nin Kırım'da düzenlenen karakucak güreşlerini organize ettiğini dile getiren Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa'nın bir tarih başkenti olmanın yanında aynı zamanda tarım, sanayi, termal ve turizm şehri olduğunu vurguladı. Bayrak renklerinin farklı olması ve sınırların ayrı olmasının kardeşliğe engel olmadığını ifade eden Karadağ, geçmiş dönemlerde Türkiye'de de tarihi eserlere fazla önem verilmediğini ve bu yapıların kaydırılarak yerlerine yeni binalar yapıldığını belirterek, "Son 10 yılda bu anlayış tamamen değişti. Ecdat yadigarı tüm eserler bir bir ayağa kaldırılıyor. Gerek tarihi gerekse kültürel etkinliklerde Kırım'dan gelecek yardım taleplerine açığız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından heyet koordinatörü Vilor Osmanov, Başkanvekili Karadağ'a Kırım kalpağı hediye etti. Başkanvekili Karadağ da konuklarına Bursa bıçağı ve Bursa'yı tanıtan kitap verdi.
(MŞ)

28.01.2013 12:48:21 TSI

Editör: Wan Haber