Kırım Karasupazar Belediyesi ile yürütülen kardeş şehir protokolü çerçevesinde Yalova Belediyesi'nin misafiri olan Kırım Meclis 1. Başkan Yardımcısı Refat Chubarov, Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı makamında ziyaret etti.
Chubarov, kardeş şehir ilişkilerini güçlendirerek iki toplumun bir araya gelmesinde ve ortak kültürün geliştirilmesine katkıda bulunduğu için Başkan Yakup B. Koçal'a teşekkür etti. Kırım Meclis 1. Başkan Yardımcısı Refat Chubarov, daha çok faaliyet yapılarak soydaşların moral ve güven kazanmasını diledi. Chubarov'un Yalova programından memnun ayrılmasını temenni eden Koçal ise, "Karasupazar ile yaptığımız karşılıklı faaliyetler ile insanlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Karasupazar bizim kardeşimiz, kardeşimize hizmeti kendimize görev sayarız. Umarım Yalova'daki program başarılı geçer" diye konuştu.
Ziyarette Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin her sene geleneksel olarak gerçekleştirdiği Tepreş şenliğiyle ilgili değerlendirme yapıldı. Dernek Başkanı Ertürk'den bilgi alan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, şenliğe destek verileceğini dile getirdi.
(SÇ-MŞ)

03.01.2013 12:16:43 TSI

Editör: Wan Haber