Saçınızı kısa kestirmemişseniz muhtemelen kabarık görünümlü kırık kuru saç uçları probleminin ne olduğunu bilirsiniz. Vereceğimiz tüyolar size bu problemden kurtaracak.

Kırık saç uçlarından birkaç durum sorumludur: Kuru saç, agresif şampuanlar, sıcak ısıda saç kurutmak ve kimyasal bakımlardan dolayı aşırı yıpranma. Saç uçları yanlış muameleye en fazla maruz kalan yerlerdir. Saç yaşlı olduğu için kötü görünür. 

Kırık saç uçları problemini çözmek için 

Yıpranmış saçlar için şampuanla, durulama ürünleri ve saç bakımları saçların bol bol beslenmesini sağlar. Bu kırık saç uçlarının en azından gelecek şampuana kadar yola gelmesini sağlar. Tek sorun kırık uç ise kırık uçlu saçlar için özel bir şampuan yardımcı olacaktır. Şampuanı eşit miktarda su ile karıştırın, daha sonra kuru saçın sadece köklerine uygulayın. Köpürtmek için çok az miktarda su kullanın ve daha sonra durulayın. Durulama suyundaki şampuan saçın uçlarını temizlemeye yetecektir. 

Kırık saç uçlarını kaplamak

Kırık saç uçları için özel bakım ürünleri silikon yağı içerir; bu kırık saç uçlarını ince zar gibi bir tabakayla kaplayacaktır. Bu kırık saç uçlarını geçici olarak onarır. Sonuç olarak saç daha sağlıklı olur ve o kadar kabarık görünmez. Ancak kırık saç ucu bakımını her şampuanlamadan sonra kullanmamanız gerekir. Saçınıza her üç şampuanlamada bir bakım yapmak daha iyi sonuç verir. Daha fazla silikon eklemek saçınızın ağırlaşmasına veya yapışkanlaşmasına neden olabilir. Kırık saç ucu bakım ürününden kırık kuru saç uçlarına sadece bir veya iki damla uygulamanız yeter. Az bir kırık saç ucu bakım ürünü uzun süre dayanır. 

Kırık saç uçlarıyla mücadele etmek için saçlarınızın uçlarından aldırın

Önce iyi haberi verelim: Piyasadaki iyi ürünler sayesinde artık çok daha az kişinin saçlarında kırık uç var. Yeni ürünlere rağmen hala kırık saç uçlarıyla mücadele etmek zorundaysanız bir saç stilistini ziyaret ederek kabarmayı uzun vadeli olarak önleyebilirsiniz. Saç bakım uzmanları kırık saç uçlarını üstteki saçın altına gizleyecek özel teknikler uygulayabilir. Saçı uçlarından bir santimetre aldırmak iyi bir fikir. Sekiz ila on haftada bir saç uçlarından bu şekilde aldırırsanız saçınız büyümeye devam edecektir, çünkü saç ayda 1 ila 1.5 cm uzar. Düzenli olarak saç uçlarınızdan aldırarak daha dolgun ve daha sağlıklı saçlarınız olmasını sağlarsınız. 

Kırık saç uçlarına son vermek için araçlar

Düzenli olarak kırık saç uçları sorunuyla mücadele ediyorsanız kesinlikle yüksek kaliteli aletlere ihtiyacınız var. Kesinlikle kalitesiz ucuz tarak veya metal telli fırça kullanmayın. Bunlar yerine doğal (domuz kılından) fırça ve gerçek boynuz veya tahtadan yapılmış tarak kullanın. Bunlar çok iyi sonuçlar verir. Saçlara zararlı olan krepe tarak veya fırçalarını kesinlikle kullanmayın.

Editör: Wan Haber