Kırıkkale'ye Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 4 Ambulans dualarla halkın hizmetine sunuldu.
Sağlık Bakanlığı tarafından Kırıkkale'ye tahsis edilen 4 ambulans 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından yapılan dualarla hizmete sunuldu. Törene, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dilek Öztaş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun ile diğer ilgililer ve yetkililer katıldı.
Törenin ardından hizmete sunulan ambulansları inceleyen Vali Kolat daha sonra 112 Komuta Kontrol Merkezindeki çalışmaları yerinde inceledi. 112 Acil Servis hattına yapılan asılsız çağrılar nedeniyle ihtiyaç sahibi insanların zor durumda kaldığını kaydeden Vali Kolat, vatandaşların asılsız çağrıların yapılmaması konusunda daha duyarlı davranması gerektiğini söyledi.
112 acil servis hattına gelen 400 bin çağrıdan 22 binin gerçek olduğunu hatırlatan Vali Kolat, "2012 yılında 112 Acil Servis Hattına gelen 400 bin çağrının 22 bini gerçek, geriye kalan 380 bin çağrı ise asılsız. Yapılan bu çağrılan yüzünden 112 ekipleri zor durumda kalmakta, bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi hastalara ulaşmakta zaman kaybetmektedir. Bu konuda kent halkının daha duyarlı davranması ve 112 hattını boş yere meşgul etmemelerini istiyoruz. İhtiyaç sahibi kişiler için saniyelerin önemi var. Bu yüzden asılsız ihbarda bulunan kişiler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacak" dedi.
112 Acil Servis ekiplerinin 2012 yılında kentsel vakalara ilk 10 dakikada ulaşma oranının yüzde 97, kırsal vakalara ise ilk 30 dakikada ulaşma oranın ise yüzde 98 olarak gerçekleştiğini belirten İl Sağlık Müdürü Mustafa usun ise bu oranların Avrupa standartlarında olduğunu belirterek, "Hizmete sunulan bu 4 yeni araç ve 5 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz ile bu seviyeyi daha ileriye taşımayı hedefliyoruz" dedi.
(VY-BÖ)

04.02.2013 17:38:55 TSI

Editör: Wan Haber