Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ve Türk Telekom İl Müdürlüğü arasında kablosuz MOBESE kameralarının fiberobtik kablolu MOBESE kamerasına dönüştürülmesi için protokol imzalandı. Fiberobtik ağlarının şuanda 6 noktaya bağlanacağını söyleyen Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale'nin 39 noktada 7/24 izlendiğini dile getirdi.
Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve Türk Telekom İl Müdürü Hayrettin Öztaş arasında kablosuz MOBESE kameralarının fiberobtik kablolu MOBESE kamerasına dönüştürülmesi için karşılıklı protokol imzalandı. 2008 yılından itibaren Wi-Max kablosuz iletişim sistemini kullanan Emniyet Müdürlüğü, 2013 yılı itibariyle bitirilmesi planlanan çalışmalar sonucunda kablosuz olan MOBESE kameraları, fiberobtik kablolu MOBESE kameralarına dönüşecek. Teknolojinin gün geçtikçe geliştiğini belirten Emniyet Müdürü Kartal, Emniyet Müdürlüğünün de çağın gerektirdiği gelişmişliği yakaladığını söyledi.
Mobese kameralarının önemli avantajlarının olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Kartal, 39 noktadan Kırıkkale'yi 7/24 izlediklerini dile getirdi.
Bu sayede suç ve suça yönelik kişileri anında tespit ettiklerini ifade eden Kartal, "Polis arkadaşlarımız suça karışmış kişileri bu şekilde daha kolay tespit edebiliyor. MOBESE kameralarının en büyük özelliği suça yönelik kişileri caydırıyor. Kamerayı gören kişi yapacağı suçtan vazgeçiyor. MOBESE kameraları bizim olmazsa olmazımız arasında yer alıyor. Birçok polisin göremeyeceği durumları görüyor ve 24 saat boyunca izleyerek ekiplerimize yardımcı oluyor. Teknoloji gün geçtikçe gelişiyor, bizim de Emniyet Müdürlüğü olarak teknolojiye, çağın gerektirdiği gelişmişliğe ihtiyacımız var" dedi.
Türk Telekom İl Müdürü Hayrettin Öztaş ise, Türk Telekom'un yaptığı yeni projeler ile önemli bir seviyeye ulaştığını söyledi. Kırıkkale'de bulunan kamu kurumlarına desteklerinden dolayı teşekkür eden Öztaş, Türk Telekom'un çağın getirdiği teknolojiyi yakından takip ettiğini söyledi.
(VY-BÖ)

13.12.2012 17:48:47 TSI

Editör: Wan Haber