Kırıkkale'de özel bir okul tarafından düzenlenen programda Mehmet Akif Ersoy şiir, tiyatro, gösteri ve çeşitli etkinliklerle anıldı.
Özgün müzik sanatçısı ve tiyatro oyuncusu Yusuf Eker, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından canlandırdığı bir bölümle davetliler kimi zaman coştu, kimi zaman da duygulu anlar yaşadı. Davetliler arasında bulunan Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur oynanan tiyatronun ve okunan şiirlerin etkisiyle duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.
Kırıkkale Kültür merkezinde Özel Sakarya İlk ve Ortaokulu tarafından düzenlenen ''Asım'ın Nesli'' gecesi adlı programa Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur'un yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Kızılırmak Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler ile çok sayıda bay bayan davetli katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İlhami Arıkan, davetlilerin katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, okul ile ilgili çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.
Mehmet Akif Ersoy'un hayatından bir kesiti canlandıran özgün müzik sanatçısı ve tiyatro oyuncusu Yusuf Eker, seyircilerin arasından elinde fenerle ve Mehmet Akif Ersoy'a benzetilen özel kostümleriyle sahnedeki yerini aldı. Eker, davetlilerden büyük alkış aldı. Tiyatro oyunu esnasında ise çeşitli slayt ve Eker'in okuduğu şiirlerle de salondakilerin duyguları gözyaşlarına dönüştü.
Eker, tiyatro oyununda 2013 yılında artık Akif'in insanların arasında olduğunu ve Akif'in emanetlerine özellikle de İstiklal Marşına sahip çıkılıp çıkılmadığının ve insanların Akif vesilesiyle sahip çıkılması gereken değerlerin yeniden kazanılması vurgulanmaya çalışıldı.
Daha sonra öğrenciler tarafından okunan şiirler ve gösteriler de davetliler tarafından büyük takdir topladı.
Öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un eseri olan İstiklal Marşı'na yeniden sahip çıkmak adına hep birlikte yeniden okudular.
Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, programda sanatçı Yusuf Eker ile şiir ve çeşitli etkinliklerle programa renk katan öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verdi.
(AK-BÖ)

05.01.2013 13:49:52 TSI

Editör: Wan Haber