İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından Kırıkkale'de faaliyet gösteren ve bünyelerinde İş-Kur tarafından hazırlanan projeler sonucu elemanları bünyesinde istihdam eden 10 firmaya teşekkür belgesi verildi.
İş-Kur İl Müdürlüğünde düzenlenen törene Kırıkkale'de faaliyet gösteren ve İş-Kur projeleri kapsamında istihdama katkı sağlayan firmaların temsilcileri katıldı. Türkiye'ye paralel olarak Kırıkkale'de de işsizliğin azaldığını belirten İl Müdürü Nazım Ulu dünya ülkelerine oranla ülkemizde istihdamın giderek arttığını ve bunu da özellikle özel sektör firmalarına borçlu olduklarını ifade etti.
İl Müdürü Nazım Ulu, "Türkiye'de işsizlik oranları açısından Avrupa Birliğinin oranlarının da altında bulunuyoruz. Bu çok sevindirici bir gelişme ancak bu güne kadar attığımız adımları kararlılıkla sürdürmemiz gerektiğinin de bilincindeyiz" diye konuştu
Bu çerçevede son dönemde geliştirilmiş gerekli istihdam tedbirleri, toplum yararına çalışma projeleri, aktif iş gücü programları, mesleki eğitimler gibi birçok proje yaptıklarını kaydeden Nazım Ulu, "Ülkemizin kamu istihdam kurumu olan İş-Kur ülkemizdeki istihdamın artırılması için önemli çalışmalar yürütmekte ve sürekli yeni projeler üretmektedir. Bu faaliyetler sonucunda birçok işsizimiz kendi ekmeğini aşını kazanır hale gelmiştir" dedi.
İl Müdürü Ulu "Teşekkür belgeleri verilen iş yerlerinin belirlenmesinde, iş gücü ihtiyaçlarının İş-Kur aracılığı ile karşılanması, meslek edindirme kursları ve işbaşı eğitim programları talepleri vererek vasıflı eleman yetiştirilmesi ve istihdamın sağlanması, istenilen bilgi ve belgelerin zamanında ve sorunsuz temin edilmesi, istihdamı zorunlu olanların zamanında karşılanması, aylık iş gücü çizelgelerinin zamanında sisteme girilmesi ve karşılıklı iletişim ve iş birliği içinde kolaylıklar sağlanması kriterleri değerlendirilmiş olup bu kapsamda ilimizde 10 işletme belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.
Bu 10 firmada yaklaşık bin 300 kişi çalışmakta olup bu çalışanlardan 450 kişinin İş-Kur aracılığı ile temin edildiği belirten Ulu, "2012 yılında Kırıkkale Çalışma ve İş-Kur Müdürlüğünce 180 adet kurs düzenlenmiş ve bu kurslardan 2 bin 92 kişi mesleki eğitim almıştır. Yine 2012 yılında 143 kişi özürlü statüsünde, 26 kişi ise eski hükümlü statüsünde işe yerleştirilmiş olup, toplam 2 bin 46 kişi işe yerleştirilmiştir" dedi.
(VY-AK-BÖ)

23.01.2013 17:55:23 TSI

Editör: Wan Haber