Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanlığı tarafından organize edilen "Hentbol Aday Hakemlik Kursu" tamamlandı.
Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Eğitim Kurulu Asbaşkanı Barbaros Yılmaz ile Merkez Hakem Eğitim Kurulu Üyesi Seddi Çelik tarafından verilen kurs, 28-30 Aralık 2012 tarihleri arasında Kırıkkale Olimpik yüzme havuzu seminer salonunda gerçekleştirildi. 50 kişinin başvuru yaptığı kursa 32 kursiyer tam katılım sağlarken, kurs sonunda 32 kursiyer öğrendikleri bilgiler ile ilgili sınava tabi tutuldu.
Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Eğitim Kurulu Asbaşkanı Barbaros Yılmaz, kursun çok yararlı olduğunu, katılımcıların da başarılı bir kurs geçirdiklerini belirtti. Ayrıca böyle bir kursu Kırıkkale'de yapmaktan çok memnun olduklarını belirterek, ilgilerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü'ye teşekkür etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açıklamada, hakemliğin önemli bir meslek olduğuna değinerek spor karşılaşmalarının sonucu çoğunlukla hakemlerin vereceği karara, tutum ve davranışlarına bağlı olduğunu dile getirdi.
Ünlü, "Burada almış olduğunuz bilgileri sahalarda da en iyi şekilde yansıtmanız gerekir. Katılımcı hakem adaylarına bundan sonraki görev ve çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
(AK-BÖ)

30.12.2012 17:04:04 TSI

Editör: Wan Haber