Kırıkkale'de, Fatih Projesi kapsamında Anadolu Öğretmen Lisesinde tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.
Kırıkkale'de, Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen 642 adet Tablet Bilgisayar dağıtımına başlandı. Kırıkkale Valisi Ali Kolat Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin tablet bilgisayarları derslerin dışında gereksiz kullanılmamasını tavsiye etti.
Vali Kolat, "Günümüzde teknoloji artık son derece yaygınlaştı. Facebook ve twitter gibi bloglar yaygınlaştı. Tabi biz bu tabletleri bunlar için kullanmayacağız. Gerektiğinde kullanabilirsiniz ancak eğitime ağırlık verilecek. Hocalarımızın yönlendirdiği şekilde derslerimizi bu tabletlerle yapacağız. Bir ülke teknolojik gelişmede ne kadar ileriye giderse öğrencilerini ne kadar iyi yetiştirirse o kadar da gelişmişliğe katkı sağlar, diğer ülkelerden daha öne geçer. Son yıllarda ülkemiz de bilişim teknolojisi olsun, alt yapı olsun bu çalışmalarda çok güzel gelişmeler var. Böyle bir noktaya gelmek bizi son derece mutlu ediyor." dedi.
Konuşmalarına ardından törenle öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtıldı. Tablet bilgisayara kavuşmanın heyecanını yaşayan öğrenciler ise kendilerine eğitim anlamında çok faydalı olacağını söyleyerek yetkililere teşekkür ettiler.
(VY-BÖ)

18.02.2013 17:25:39 TSI

Editör: Wan Haber