Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Ankara'da kasiyerlik kursu açılacağı bildirildi.
Kırıkkale'de düzenlediği iş garantili meslek edindirme kurslarında elde ettiği başarıyı Ankara'ya taşımaya hazırlanan Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 21 Ocak'ta Ankara'daki şubelerinde kasiyerlik kursu açacak.
Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Merkez Müdürü Doç. Dr. Muhammet Hekimoğlu, göreve geldikleri 2010 yılından bu yana Kırıkkale ilinde, İŞKUR'la birlikte çeşitli dallarda mesleki eğitim kursu düzenlediklerini, bu kurslarda çok sayıda genç işsize piyasada geçerli meslekleri öğrettiklerini ve bu yolla iki yılı aşkın bir zamandır ülkemizin kronik sorunlarından biri olan niteliksiz işsizlikle mücadele etmeye çalışarak, bu sayede hem sektörlerin nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşıladıklarını hem de işsizlikle mücadele ettiklerini söyledi.
Hekimoğlu, "Kırıkkale'de elde ettiğimiz başarıyı Ankara'ya taşımak için bir yıldır ciddi çaba harcıyoruz. Bu çabalarımız sonucu hizmete açtığımız Ankara şubemizde şu ana kadar yaklaşık 200 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdik. Sertifika alan bazı kursiyerlerimiz bu kurslarda aldıkları bilgiler ışığında hazırladıkları iş planları sayesinde KOSGEB'den hibe desteği aldılar. Şimdi ise düzenleyeceğimiz Kasiyerlik Kursu ile perakende sektörünün ihtiyacı olan nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya katkı sağlayacak bir çaba içinde olacağız" şeklinde konuştu.
Kursun seçmelerinin 16 Ocak saat 10.00'da Ankara Şubesinde yapılacağını kaydeden Hekimoğlu, Şubelerinin Çarşamba günü yapılacak seçmelere yüksek oranda bir katılım beklediklerini, bu eğitimlerde tamamı akademisyenlerden oluşan bir kadronun eğitim vereceğini söyledi.
Kırıkkale Üniversitesi olarak Ankara'daki mesleki eğitime katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade eden Hekimoğlu, 100 kişiye iş imkanı sağlayacak olan Kasiyerlik Kursunun 54 günü teorik ve 53 günü uygulamalı olmak üzere 107 gün süreceğini, İŞKUR tarafından kurs süresince günlük 20 TL de cep harçlığı ödeneceğini sözlerine ekledi.
(AK-BÖ)

15.01.2013 12:23:00 TSI

Editör: Wan Haber