Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne yeni alınan itfaiye araçlarıyla kent genelinde meydana gelebilecek yangın, deprem, kaza gibi olaylara daha kapsamlı olarak hizmet verileceğini söyledi.
Belediye Başkanı Korkmaz, İtfaiye Müdürlüğü'nde yeni alınan araçlarda incelemelerde bulunarak itfaiye araçları ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Korkmaz, mevcut araçlara ilave olarak yeni alınan çok fonksiyonlu itfaiye araçlarının vatandaşların hizmetine sunulduğunu, önümüzdeki günlerde de yine çok fonksiyonlu ilave araçların da getirilerek hizmet vermeye başlayacağını belirtti.
Konuya ilişkin olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Korkmaz, "İtfaiye Müdürlüğümüze yeni aldığımız araçlarımızla her anlamda yangın, deprem ve büyük kazalarda geniş kapsamlı müdahale imkanına sahibiz. Yüksek binalardaki yangınlarda 35-40 metre yükseklikteki yangınlara ulaşma imkanımız da var. Bu alımlar sonucunda her türlü yangında, büyük trafik kazalarında, deprem gibi durumlarda müdahale edebileceğimiz araçlarımızı tamamlamış oluyoruz. Araçlarımızda kesici, ayırıcı, kurtarıcı, yer altı ve depremlerde göçük altında karbondioksit ölçüm cihazı olan ve yine depremlerde enkaz altında insanları kurtarmak için kaldırıcı hava yastıkları gibi her özellik var. Özellik olarak ne diyorsanız hepsi mevcut. Ayrıca binamız, fiziki şartlar ve diğer teknik donanım olarak da sıkıntılarımızı gidermiş olduk." dedi.
Önümüzdeki günlerde yeni gelecek olan itfaiye araçlarının da çok fonksiyonlu olduğunu kaydeden Başkan Veli Korkmaz, verilen bu hizmetlerle olaylara daha kısa sürede ve daha teknik olarak müdahale edilerek can ve mal kayıplarının da bu sayede en aza indirilebileceğinin önemine değindi.
(AK-BÖ)

03.01.2013 12:05:22 TSI

Editör: Wan Haber