Müvekkili tarafından çeşitli yerlerinden bürosunda bıçaklanan Avukat Uğur Yıldırım ve Kırıkkale Barosu üyeleri, Adliye Sarayı önünde basın açıklamasında bulundu. Müvekkilinden şikayetçi olduğunu ancak savcılık tarafından şüphelinin serbest bırakıldığını kaydeden Yıldırım, savcının CMK'nın yüzüncü maddesini okumasını istedi.
Müvekkili tarafından bürosunda darp edilen Avukat Uğur Yıldırım'a destek olmak için Kırıkkale Barosu Üyeleri Adliye Sarayı önünde toplanarak ortak bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını okuyan Kırıkkale Barosu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şamil Özdemir,
avukatların, görevlerini yasalardan aldıkları güçle yaptığını, bir avukat yaptığı işlemden dolayı müvekkiline karşı ve disiplin yönünden de meslek örgütüne karşı sorumlu olduğunu, avukatı hasım görerek ona saldırmanın bir ilkellik olduğunu söyledi.
Darp edilen Avukat Uğur Yıldırım ise olayı şahsi olarak görmediğini belirterek, yargının bir unsuru olan avukata yapılan saldırının insanların korunmasına, insanların sistemin içerisinde yine savunmasına karşı yapılan bir saldırı olarak düşündüğünü söyledi.
Savcının tutumunu kınadığını söyleyen Yıldırım, "Benim büroma gelen ve bana bıçakla saldıran bir kişiye karşı daha güçsüz olsaydım ve o bıçağı elinden almasaydım belki bugün daha vahim bir sonuç çıkacaktı. Ancak bu olayda beni daha çok üzen genç bir savcı arkadaşımızın bir avukata karşı yapılan saldırıyı basit bir yaralanma olarak görmesi çok çok daha üzücüdür. Ben savcının bu tutumunu kınıyorum. Yasalar böyle uygulanmaz. Ben o savcıya CMK'nın yüzüncü maddesini okumasını tavsiye ediyorum" dedi.
(VY-BÖ-AŞ-Y)

16.01.2013 13:22:14 TSI

Editör: Wan Haber