Kırgızistan'ın Oş kentine bağlı Özgen Belediye Başkanı Patidin Mavlanov ve beraberindeki heyet Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret etti.
Belediye Başkanı Patidin Mavlanov, Özgen Belediye Meclis Başkanı Abdulfattah Nasirov, Türk Dünyası Fakülteleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. M.Asıf Yoldaş, işadamı İlhancan Karimov ve Özgen Orman Müdürü Rahimcan Kadirkulov'un yer aldığı heyet Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye Kırgızistan'ın yerel giysisi olan Çapan giydirdi. Başkan Sözlü ise konuk heyete bozkurt ve kilim hediye etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hüseyin Sözlü, Türk Dünyası ile ilişkilerin daha da arttırılması ve ortak payda etrafında birleşmek gerektiğini vurgulayarak, "Oş ili Türk Dünyası'nın önemli bir merkezidir. İlk Müslüman Türk Milleti olarak bilinen Karahanlılar'a başkentlik de yapmış Oş iline bağlı Özgen şehrinin Belediye Başkanını Ceyhan'da ağırlamaktan son derece memnunuz" dedi.
Özgen Belediye Başkanı Patidin Mavlanov ise Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek uzak olmasına rağmen gönül birliğiyle ülkeler arasındaki mesafeleri kısalttıklarını söyledi. Mavlanov, "İki ülke arasındaki uzak mesafaleri yakın etmek için daha sık bir araya gelmek gerekir. Bu bölgede Ceyhan, Tarsus ve Toroslar ile kardeş şehir olduğumuz için daha fazla ziyaret etme imkânımız oluyor ama bu yeterli değil. Özellikle ticari anlamda da ilişkilerimizi güçlendirmek gerekir" şeklinde konuştu.
Ceyhan'da faaliyet gösteren çeşitli fabrikaları inceleyen konuk heyet, daha sonra Ceyhan'dan ayrıldı.
(MSÇ-Y)

08.01.2013 10:23:27 TSI

Editör: Wan Haber