Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev Almanya'nın başkenti Berlin'de Başbakan Angela Merkel ile görüştü. İki ülke lideri, Almanya-Kırgızistan münasebetlerinin geliştirilmesini konuştular.
Almanya'ya iki günlük resmi ziyarette bulunan Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev beraberindeki heyetle Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi. Başbakanlıkta Angela Merkel'le başbaşa bir görüşme gerçekleştiren Almazbek Atambayev, görüşme sonrası merkel ile birlikte ortak basın açıklamasında bulundu. Atambayev ve Merkel, iki ülke arasında; ekonomi, sağlık ve eğitim sahalarında işbirliği anlaşmasının imzalanacağını dile getirdi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel basına yaptığı açıklamada, "Kırgızistan, önemli bir dönüşümden sonra demokratik bir seçim gerçekleştirdi ve seçimler ile birlikte başkanını seçti. Kırgızistan demokratikleşme süreci yaşıyor ve biz bu sürece tam destek veriyoruz.
Biz, Kırgızistan'ın başarılı bir şekilde gelişmesini istiyoruz" diye konuştu.
Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev yaptığı açıklamada, "Bizim, Alman halkıyla çok yakın münasebetlerimiz var. Stalin döneminde binlerce Alman bizim ülkemize sürgün edildi. Almanya'nın, Rusya'nın dağılma sürecinde iyi bir politika izleyerek, ülkemizde çok değerli izler bıraktığını, biz uluslararası ilişkiler üzerine de konuştuk. Almanya Başbakanı'nın benim davetimi kırmayarak 2013 ortalarında ülkemizi ziyaret edecek olması beni çok sevindirdi" diye konuştu.
(CTŞ-ÖK-D)

11.12.2012 18:12:17 TSI

Editör: Wan Haber