Mehmet Ali Birand'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Gazeteci Ali Kırca, "Birand'sız ilk güne uyandık. Emin olun acısı dünden daha fazla. Öyle anlaşılıyor ki birkaç gün sonra yokluğunu ne anlama geldiğini daha iyi anlayacağız" dedi.
Gazeteci Ali Kırca dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretine Birand ile aralarında alay konusu olan kırmızı atkı ile geldiği görülen Kırca, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
Ali Kırca, "Birand'sız ilk güne uyandık. Emin olun acısı dünden daha fazla. Öyle anlaşılıyor ki birkaç gün sonra yokluğunu ne anlama geldiğini daha iyi anlayacağız. Sadece bizler için, benim gibi hayatın onunla paylaşanlar için değil ama izleyiciler için onun yokluğu zamanla daha çok fark edilecek. Çok farklı bir gazeteci televizyoncuydu. Türkiye onun sayesinde konuşulması tartışılması sorunlu olan pek çok konuyu konuşabildi" dedi.
Birand'ın Türkiye'nin geldiği noktada önemli bir payı olduğunu ifade eden Kırca, "1982 'den beri ekran macerasında o yolculuğu birlikte yaptığımız için kendimi şanslı ve mutlu hissediyorum. Güzel anıları paylaştık onunla" diye konuştu.
(HÖ-ET-Y)

18.01.2013 15:21:25 TSI

Editör: Wan Haber