Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Yaban TV tarafından Türkiye genelinde kınalı keklikler için yemleme kampanyası başlattı. Elbistan Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan, Elbistan'da 25 ton 600 kilo yem topladıklarını belirterek, bu yemleri önümüzdeki günlerde doğaya bırakacaklarını söyledi.
Nesli tükenmekle karşı karşıya gelen, kış aylarının gelmesiyle birlikte yem bulmakta zorluk çeken kınalı keklikler için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Yaban TV Türkiye genelinde ortak bir yemleme kampanyası başlattı. Bu kampanyaya Elbistan'dan da tam destek geldi.
Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Merkezi'nin öncülüğünde Elbistan'daki kınalı keklikler için belediye başkanlarından, sivil toplum örgütlerinden, iş adamlarından ve avcılardan yem toplandı.
Elbistan Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan, toplanan yemleri önümüzdeki günlerde doğaya bırakılacağını belirterek, şunları söyledi:
"Adına türküler yazılan kınalı keklikleri yemlemek amacıyla başlatılan bu kampanyaya Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Merkezi olarak 8 ton yemle katıldık. Ayrıca kampanyamıza bölge halkımız da büyük destek verdi. Başta Elbistan Belediye Başkanımız Sayın Durmuş Küçük olmak üzere belde belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütü başkanlarımız, iş adamlarımız ve avcılarımızın destekleriyle kınalı kekliklerimizi yemleme kampanyasına 25 ton 600 kilo yem ile katkıda bulunduk. Türkiye genelinde başlatılan bu kampanyada 25 ton 600 kilo yem ile de bölgemiz birinci olmuştur. Bu kampanyaya, daha doğrusu kınalı kekliklere sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyorum."
(OZR-AKL-Y)

15.12.2012 15:23:38 TSI

Editör: Wan Haber