Sosyal Destek Programı (SODES) finansmanında hayata geçirdikleri Kadayıf Ustaları Projesi ile kadayıf ustası yetiştirmeyi hedefleyen Kınalı Eller Kadın Derneği öğrencileri, Diyarbakır'da bulunan Suriyeli sığınmacılara kadayıf dağıttı.
Kadayıf Ustaları Projesi çerçevesinde eğitim gören öğrenciler ve dernek başkanı Müzeyyen Korkutata, Suriyeli sığınmacılara kadayıf, atkı, bere ve kazak dağıttı. Sığınmacılar getirilen malzemeleri almak için birbirleriyle yarıştı. Suriyelilerin Diyarbakır'da olduğunu öğrencince öğrencilerine kendi elleriyle tatlı yapma fikrini sunduğunu ifade eden Kınalı Eller Kadın Derneği Başkanı Müzeyyen Korkutata, öğrencilerinin bu fikri çok beğendiklerini söyledi. Korkutata, öğrencilerinin kendi el emeklerini bu insanlarla paylaşmak istediğini anlatan Korkutata, şöyle konuştu: "Bu beni mutlu etti. Şöyle bir şey, paylaşmanın ne kadar güzel olduğunu ve bunu da öğrencilerimde görmek veya onlara aşılamak da ayriyeten bir insanı görev olarak düşündük. Bu öğrencilerimizin ilk ikramı diyebiliriz. İki günlük bir hazırlıktan sonra gelip dağıttık tatlıları."
Suriyeli vatandaşların Diyarbakır'da bulunduğunu öğrendiği iki geceden beri uyuyamadığını aktaran Korkutata, evinde üşüdükçe, aklına Suriyelilerin geldiğini ifade etti. Evde üşüdükçe bunları düşündüğünü anlatan Korkutata, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çoğunun çocuk oluşu ve bu çocukların yaş grubu maalesef 5 ila 10-12 yaş arası oluşu çok üzücü. Anne babaların çaresiz oluşu ayrı bir durum. Şu an burası insanlığın bittiği yer diyebiliriz. Bu yardımı yapmış olmak bizi mutlu etmedi. Bu insanları burada görünce, evi boş olup kendi evlerinde vatandaşlarımız nasıl rahat oturmuş diye düşünmekten kendimi alamıyorum"
(MY-YRT-HO-Y)

11.01.2013 15:10:36 TSI

Editör: Wan Haber