Tarihi değerlere sahip çıkmayı ilke edinen İzmit Belediyesi Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı Kınalı Asker Parkı'nın yapımına devam ediyor. İzmit'te Çanakkale savaşlarının anlatılacağı ilk açık hava müzesi olacak Kınalı Asker Parkı'ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Doğan, "Burası Çanakkale ruhunu gençlerimize anlatacak" dedi.
Yahya Kaptan Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin 600 metrekarelik alanda yapımı devam eden parkın 18 Mart'ta hizmete açılacağını söyleyen Başkan Doğan "Bizim atalarımız, ninelerimiz çocuklarını cepheye kınalayarak gönderirmiş vatana kurban olsun, vatan toprağı özgür olsun diye. Bu vatan sevgisi sayesinde bizim bayrağımız gönderden hiç inmedi. Her zaman bu vatan uğruna can verecek vatan evlatlarımız var. Biz vatanı uğruna canını vermekten çekinmeyecek kadar bu topraklara bağlıyız. Zorluklar yaşadık ama değerlerimizden vazgeçmedik. Genç nesillerin bu değerleri, verilen mücadeleyi iyi hissetmesi gerekiyor. Bunu öğretmenin en kolay yeri yaşananları görmeleri, hissetmeleri. Bu park sayesinde Çanakkale ruhunu gençlerimize yaşatacağız. İzmitli olup Çanakkale de şehit olmuş kişilerin adlarını bu parkta yaşatacağız. Hepimizin onlara minnet borcu var" dedi.
İzmit Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada Çanakkale Savaşları'nı yansıtan ve Kınalı Asker Açık Hava Müzesi adı verilen yerde Atatürk, Seyit Onbaşı ve Kınalı Asker heykelleri yer alacak. Alanda ayrıca kara ve deniz savaşlarının yansıtan 9 adet rölyef ile siperler de bulunacak.
(MA-MA)

15.02.2013 11:27:11 TSI

Editör: Wan Haber