Kütahya Simav'da sağlıksız şartlarda tek katlı ahşap binada yalnız başına yaşam mücadelesi veren 86 yaşındaki nineye belediye sahip çıktı.
İlçeye bağlı Hisarardı Mahallesi Bozkurt Sokaktaki 24 numaralı tek katlı ahşap evinde yaşlı bir kadının sağlıksız bir ortamda yaşam mücadelesi verdiğini öğrenen Belediye Başkanı Kasım Karahan, konunun araştırılması için Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Mustafa Teneke ile Zabıta Müdür vekili Selahattin Demirel'e talimat verdi.
Nazmiye Şanlı isimli yaşlı kadının oturduğu eve giden görevliler gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Çatısı akan kış ortasında sobası bile olmayan metruk bir evde tek başına yaşamaya çalışan Nazmiye Nine'ye Belediye Başkanı Kasım Karahan'ın selamını ileten görevliler bundan sonraki yaşamında belediyenin kendisine maddi manevi her türlü desteği sağlayacağı yönünde müjde verdiler.
Bir gün sonra yaşlı ninenin evine giden zabıta ve fen işleri müdürlüğü ekiplerinin verilen vaatleri yerine getirmesi yaşlı nineyi sevindirdi. Belediye Başkanı Kasım Karahan'a dualar eden Nazmiye Nine, "Allah Bin kere razı olsun. Allah Belediye Başkanımıza çok versin. Çocuklarına ve sevdiklerine bağışlasın. Bu kış kıyamet gününde beni kimseye muhtaç etmedi" diyerek dua etti.
(MY-EFE)

21.12.2012 15:37:04 TSI

Editör: Wan Haber